RTBF’s Viva for Life haalt meer dan 3 miljoen euro op

De derde editie van de liefdadigheidsactie Viva for life heeft uiteindelijk 3.028.775 euro opgehaald aldus de RTBF, de publieke omroep voor Franstalig België, die de actie organiseerde. Daarmee verbreekt de actie  het bedrag van vorig jaar, toen 2,1 miljoen euro werd ingezameld.

Drie DJ’s

De drie DJ’s, Sara De Paduwa, Sébastien Nollevaux en Cyril, presenteerden van donderdag 17 tot en met woensdagavond 23 december onafgebroken op de radio vanuit een studio die was opgesteld in Charleroi. De twee vorige edities vonden plaats in Luik. Gisteravond rond 20.30 uur mochten de DJ’s de studio verlaten en werd het voorlopige eindbedrag bekend gemaakt.

Recordbedrag

Het recordbedrag zal gestort worden “aan verenigingen die werken rond kinderen jonger dan zes die onder de armoededrempel leven, of 1 op de vier kinderen in Wallonië en Brussel”, aldus nog de RTBF. “Meer dan 140 verenigingen hebben geantwoord op onze oproep tot projecten. Om welke projecten het gaat, wordt in februari bekendgemaakt.”

Serious Request

In ons land is momenteel nog de laatste dag van 3FM Serious Request bezig. Vanavond wordt in Heerlen het eindbedrag bekend gemaakt. In Vlaanderen loopt de solidariteitsactie Music For Life nog tot vanavond. Deze actie wordt vandaag afgesloten met een speciaal radioprogramma ‘De Warmste Radio’ dat te horen is op vrijwel alle radiozenders van de publieke Vlaamse omroep VRT.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.