De Warmste Week van Music For Life brengt recordbedrag op

In Vlaanderen heeft De Warmste Week van Music For Life heeft dit jaar 7.802.913 euro opgebracht. Dat is een record. Alles samen hebben de Vlamingen 6.195 acties georganiseerd voor 1.311 goede doelen. Dat is bijna het dubbele van vorig jaar.

Slotshow

Met een slotshow is zaterdagavond het doek gevallen over De Warmste Week van Music For Life. Een week lang hebben Linde Merckpoel, Bram Willems en Eva De Roo een week lang gekampeerd en plaatjes gedraaid in De Schorre in Boom ten voordele van het goede doel. De actie was live te volgen op onder andere VRT Studio Brussel. Op zaterdag is de hele dag het radioprogramma ‘De Warmste dag’ te horen geweest op diverse radiozenders van de Vlaamse publieke omroep.

Acties

Overal in Vlaanderen zetten duizenden vrijwilligers intussen acties op poten. Die hebben alles samen 7.802.913 euro opgebracht, een nieuw record. Vorig jaar eindigde de teller nog op 5.102.730 euro.

Verbinden

“De Warmste Week van Music For Life toont aan dat wij als publieke omroep de rol hebben mensen te verbinden, mensen elkaar te helpen vinden en dit soort initiatieven mogelijk te maken.” aldus gedelegeerd bestuurder van de VRT Paul Lembrechts gezegd in De Schorre in Boom

Viva For Life

De actie Viva For Life van de Franstalige omroep RTBF uit België heeft de afgelopen week 3.452.310 euro opgebracht voor het goede doel. De drie presentatoren Ophélie Fontana, Sara De Paduwa et Cyril Detaeye hebben sinds vorige week zaterdag 144 uren lang radio gemaakt op de publieke radiozender RTBF VivaCité vanuit een glazen huis in Charleroi.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.