Meer samenwerking tussen RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam

De regionale omroep RTV Rijnmond en de lokale omroep OPEN Rotterdam gaan vanaf nu meer samenwerken. Dit hebben beide omroepen bekendgemaakt.

“Krachten bundelen”

“OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond grijpen hun kans om de krachten te bundelen en zo kennis en kunde te delen in deze tijd van snel veranderend mediagebruik en technische ontwikkelingen.”, aldus beide omroepen in een persbericht.

Weekoverzichten

Zo zenden sinds afgelopen weekend OPEN Rotterdam en RTV Rijnmond elkaars weekoverzicht uit. Via tv en livestream op de website en app worden Rijnmond-kijkers bijgepraat over de Rotterdamse nieuwsverhalen uit 010nu en OPEN-kijkers over wat er speelt in de rest van de regio uit de reeksen 7 Minuten en Meelopers.

Samenwerking

De omroepen werken al vanaf 2013 samen en wonen sinds begin 2017 samen aan de Lloydstraat. De samenwerking wordt geïntensiveerd op verschillende punten. Naast goede redactionele afstemming en de nieuwe wekelijkse uitwisselingen van weekoverzichten, doen de omroepen gezamenlijk verslag van evenementen en actualiteit in Rotterdam -zoals het Zomercarnaval en de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Redactie

In de nabije toekomst worden multi-redactionele hubs in de stad opgezet, dit zijn plekken in de stad waar journalisten snel en flexibel hun content kunnen delen met de redactie en de Rotterdammers. Ook werken beide organisaties aan gezamenlijk talentontwikkeling en ligt er een plan voor een Talentschool voor Rotterdams mediatalent. Hierbij wordt ook samenwerking met FunX Rotterdam gezocht.

Video: