Meer televisies met Internet in Nederlandse huishoudens

Het aantal huishoudens met internettoegang via de televisie groeit fors verder van 32% in de tweede helft van 2015 naar 37% in de eerste helft van dit jaar. In 12% van de huishoudens is een mediacenter of dongle voor op de TV (zoals Apple TV of Google Chromecast). Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door TNS NIPO wordt uitgevoerd in opdracht van SKO en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken.

Digitale televisie

Uit het onderzoek blijkt ook dat 87% van de huishoudens heeft digitale televisie heeft op één of meer toestellen. Dit percentage digitale ontvangst bleef gelijk op het niveau van de tweede helft van 2015. 53% van de huishoudens geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben. 15% procent van de huishoudens heeft een IPTV aansluiting.

Analoge tv ontvangst

In 9% van de huishoudens is glasvezel te vinden als bron van digitale ontvangst. 7% van de huishoudens ontvangt TV via Digitenne op één van de toestellen en 4% heeft een schotel. Deze percentages zijn vergelijkbaar met die van de tweede helft van vorig jaar. Wel daalde het aantal huishoudens met analoge ontvangst op één of meer TV-toestellen van 27% in de tweede helft van 2015 naar 24% in de eerste helft van 2016.

Onderzoek

Sinds 2011 voert TNS NIPO de Media Standaard Survey (MSS) uit in opdracht van de organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereikonderzoeken: SKO, NLO, NOM en VINEX.. In de eerste helft van 2016 werden er 2.821 huishoudens en 2.441 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd voor dit onderzoek.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.