(C) Mediamagazine

Meer zenders in HD-kwaliteit bij kabelmaatschappij Ziggo

Kabelaar Ziggo zal vanaf 1 augustus de televisiezenders XITE, Discovery Science en Motorsport.tv ook in HD-kwaliteit aan haar abonnees gaan aanbieden. Dit heeft de kabelaar bekend gemaakt in de Ziggo Community.

Zenders

De muziekzender XITE maakt onderdeel uit van het pakket TV Standaard en is vanaf 1 augustus op kanaal 25 in HD-kwaliteit te zien. Discovery Science (kanaal 202) en Motorsport.tv (kanaal 413) maken beide onderdeel uit van het Movies & Series XL-pakket. Ook deze zenders zijn vanaf 1 augustus in HD-kwaliteit te zien bij Ziggo.

Capaciteit

De kabelaar heeft de laatste maanden de capaciteit op haar netwerk uitgebreid door van een aantal zenders alleen de HD-variant door te geven en zenders in SD-kwaliteit in de efficiëntere MPEG4-standaard te gaan uitzenden. Zo zijn sinds enige tijd de televisiezenders van Film1 en FOX Sports alleen in HD-kwaliteit te zien via de kabelmaatschappij.

Ziggo heeft enige tijd geleden al aangekondigd dat op termijn de uitzendingen van een aantal premium televisiezenders in standaardkwaliteit gestaakt gaan worden. De kabelaar wil met het stopzetten van de uitzendingen in SD-kwaliteit capaciteit vrijmaken om meer zenders in HD-kwaliteit door te geven.

HD-zenders

Door het doorvoeren van deze wijzigingen is er nu meer capaciteit beschikbaar om televisiezenders ook in HD-kwaliteit door te geven. De verwachting is dat de kabelaar binnenkort meer zenders gaat aanbieden in HD-kwaliteit aan haar abonnees.