Meer zendtijd voor kinderplatform RTL Telekids op RTL 8

Het kinderentertainment platform RTL Telekids breidt haar zendtijd op het kanaal van RTL 8 uit. Vanaf 1 februari 2016 is de kinderzender voortaan elke dag de héle dag, van 06.30 tot 17.00 uur, te zien op het kanaal van RTL 8.

Niet meer onderbroken door homeshopping

Met de uitbreiding van zendtijd heeft de kinderzender vanaf dan elke dag dezelfde uitzendtijden en wordt RTL Telekids niet meer onderbroken door onder andere tele-winkel programma’s. Eerder was alleen in het weekend Telekids de gehele dag te zien. Dit bericht RTL Nederland in een persbericht vandaag.

“Trots”

Olaf Swinarski, manager van RTL Telekids, is trots: ‘Deze stap draagt bij aan onze doelstelling om met onze content altijd en overal beschikbaar te zijn voor kinderen. Door de uitbreiding van uren is Telekids uitgegroeid tot een volwaardige kinderzender. Telekids begon als zender in 2010 met drie uitzenduren per dag. Sindsdien hebben ouders en kinderen onze programma’s omarmd via het digitale themakanaal RTL Telekids 24/7, de gratis Telekids app en het dagelijkse Telekids-blok op het kanaal van RTL 8. Vanaf 1 februari zijn we een kinderzender die de hele dag kan bouwen aan een programmering die tijdens schooluren de allerjongste kids vermaakt, en buiten schooltijden ook de basisschoolkinderen weet te boeien.’

Programma’s

Voorbeelden van vertrouwde Telekids programma’s zijn Bibaboerderij, Green-Kids, Chuggington, Mr. Bean, Keets Vlog, Totally Fit Kidz, Hallo K3, Draken: Beschermers van Berk, Brandweerman Sam, Ernst & Bobbie en Chloe’s Toverkast. Daarnaast worden er kinderfilms uitgezonden. De kinderzender is met ingang van 1 februari 2016 van 06.30 tot 17.00 uur te zien op het kanaal van RTL 8

Programmering

RTL Telekids zal zich vanaf 1 februari op schooldagen in de ochtend, van 06.30 uur tot 08.15 uur, richten op basisschoolkinderen. Daarna zijn de kinderprogramma’s bedoeld voor jonge kids, die nog niet naar school gaan. Tijdens lunchtijd is er een uurtje waarop schoolkids kunnen inschakelen, waarna de zender weer voor jonge kinderen is. Na 15.00 uur is de programmering gericht op kinderen die uit school komen. Nadere informatie over specifieke programma’s volgt nog aldus RTL Nederland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.