Menno Koningsberger CEO 538Groep

radio538Per 1 juni is Menno Koningsberger benoemd tot CEO van de 538Groep. Hij volgt in die functie Jacqueline Smit op die het bedrijf na bijna twee jaar verlaat. Robert Bernink volgt op zijn beurt Menno Koningsberger op

als algemeen directeur bij Q-music.

 

“In de afgelopen periode heeft zij de 538Groep door een belangrijke transitie geloodst en fit gemaakt voor het actuele speelveld. Naast de radiozenders Radio 538 en SLAM!FM is het bedrijf actief in TV, events, concepts en digital.”,aldus het persbericht van de 538Groep.

Menno Koningsberger (42) is nu nog Algemeen Directeur van Q-music. Hij is sinds 2012 actief in de radiobranche als directeur, als voorzitter van de Vereniging Commerciële Radio (VCR) en als bestuurslid van het Radio Advies Buro (RAB). Koningsberger heeft ruime ervaring in marketing, sales en het leiden van grotere teams. Sinds 1997 heeft hij gewerkt bij gerenommeerde merkspelers als Q-music, Mars en Reckitt Benckiser.

Menno Koningsberger: “Merken, muziek en marketing zijn mijn drie passies, die bij een leidende radiospeler als de 538Groep perfect bij elkaar komen. Ik kijk er zeer naar uit om een team met getalenteerde radiomensen te mogen aansturen, waarbij de luisteraar altijd het uitgangspunt zal zijn.”

Robert Bernink nieuwe directeur Q-music
Q-music benoemt op haar beurt Robert Bernink per direct tot nieuwe algemeen directeur van Q-music Nederland. Hij volgt hiermee Menno Koningsberger op. Robert Bernink (37) heeft na de Hogere Hotelschool in Maastricht, aan de Universiteit van Nijmegen zijn master in Marketing behaald. Hij begon zijn carrière als commercieel trainee bij Heineken, waarna hij uiteenlopende functies op Marketing en Sales heeft uitgeoefend. De afgelopen 3,5 jaar was hij als marketing directeur werkzaam bij Q-music.