Merkel op de bres voor Duitse TV in België

tvkijkenDe Duitse bondskanselier Angela Merke wil dat de Belgische telecomprovider Belgacom de Duitse zenders ARD en ZDF weer opneemt in het zenderaanbod. Belgacom is daar twee weken geleden mee gestopt

 omdat de zenders te duur werden. Merkel wil nu een gesprek met de Belgische premier Elio Di Rupo aldus de Vlaamse krant De Standaard. 

1 miljoen Euro voor doorgifte
Begin deze maand heeft Belgacom bekendgemaakt dat het de Duitse televisiezenders ARD en ZDF niet meer zou aanbieden. De Duitse openbare zenders vroegen bij het aangaan van de nieuwe overeenkomst 1 miljoen euro, maar dat vond Belgacom te veel. ARD en ZDF zijn intussen vervangen door de Duitse commerciële omroepen ProSieben, Sat.1 en RTL.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel is het echter niet eens met de beslissing van Belgacom. Merkel heeft volgens de Deutsche Wirtschafts Nachrichten beloofd om bij premier Di Rupo te zullen pleiten voor het behoud van ARD en ZDF. Ook andere Duitse EU-politici hebben intussen al een brief gestuurd naar de Belgische federale regering. Belgacom is immers voor 53 procent in handen van de Belgische staat. (via oa De Standaard/Deredactie)