Mexico FM gaat uitzenden via DAB+ in Noord-Brabant

De commerciële radiozender Mexico FM gaat per juli uitzenden via de digitale ether (DAB+). De radiozender gaat gebruik maken van het netwerk van aanbieder MTVNL.

Regio Noord-Brabant

Het ziet er naar uit dat de radiozender uit Den Bosch alleen gaat uitzenden in de regio Noord-Brabant via de digitale ether. Daar heeft aanbieder MTVNL al een steunzender op kanaal 9C in Eindhoven. Volgens een dekkingskaart op het Twitter-account van Mexico FM zal daar nog een steunzender in Loon op Zand aan worden toegevoegd.

Radio Mexico FM

Radio Mexico FM was vroeger een etherpiraat in de regio Den Bosch. Vanaf 2006 heeft de radiozender enige tijd legaal uitgezonden via een gehuurde etherfrequentie in de regio Den Bosch. In 2010 werden deze uitzendingen gestopt. Zes jaar later is de radiozender opnieuw te horen in de ether, maar dan via DAB+. Radio Mexico is ook te ontvangen via Internet. Het muziekaanbod van de zender  bestaat uit oude en nieuwe volkshits, voornamelijk Nederlandstalig. Daarnaast komen ook minder bekende Nederlandstalige volksnummers aan bod, vaak van Noord-Brabantse artiesten.

Ontkoppeling

MTVNL beschikt over een netwerk van verschillende regionale DAB-kanalen die samen een landelijk dekkend netwerk vormen. Via het netwerk van MTVNL zenden diverse regionale commerciële stations uit. Zo zijn onder andere de radiozenders Team FM, Radio JND, Gigant FM en HotRadio Hits te horen via dit netwerk. Veel van deze radiozenders zijn nu nog vrijwel landelijk te ontvangen via het netwerk van MTVNL. Het ligt in de bedoeling om het netwerk van MTVNL te gaan ontkoppelen zodat de genoemde radiozenders alleen in hun doelgebied te horen zijn.

Zo richten Team FM en Gigant FM zich op Noord/Oost Nederland en Radio JND en Mexico FM meer op de regio Brabant. Momenteel zendt de steunzender van MTVNL in de regio Eindhoven op kanaal 9C alleen nog maar het signaal van Radio JND uit. Dit lijkt erop dat MTVNL is gestart met het regionaliseren van het aanbod.

Optimaliseren dekking

Daarnaast maken ook radiozenders als Omroep West, Radio NH (Noord-Holland) en Groot Nieuws Radio gebruik van het netwerk van MTVNL om de DAB+-dekking in bepaalde delen te optimaliseren. Efteling Kids Radio zendt sinds kort ook uit via het netwerk van MTVNL.

Centraal FM

Eerder dit jaar waren er ook berichten dat de radiozender Centraal FM/Dance XL zou gaan uitzenden via het digitale ethernetwerk van MTVNL. Tot op heden zijn de uitzendingen via DAB+ nog niet gestart.

Tweets:

https://twitter.com/infomexicofm/status/727083630611279872

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.