Mi Amigo-dag in Museum Rockart

Morgen, zondag 1 mei, is er een speciale dag rond de voormalige zeezender Mi Amigo in museum Rockart in Hoek van Holland. De dag wordt gehouden van 12.00 tot 17.00 uur en ook uitgezonden via de radiozenders Radio Extra Gold en 192 Radio.

Door na 1974

Nadat in augustus 1974 de Nederlandse zeezenders noodgedwongen hun uitzendingen staakten, ging er toch één offshore-station stug door met Nederlandstalige uitzendingen. Ondanks alle bepalingen in het verdrag van Straatsburg dat destijds door zowel de Nederlandse- als Belgische regering werd bekrachtigd, durfde de Vlaamse ‘wafelbakker’ Syvain Tack het aan om met Radio Mi Amigo door te gaan na 31 augustus 1974 met uitzendingen vanaf zee. Vanaf de MV Mi Amigo kwamen in de avonduren de uitzendingen van Radio Caroline, het station dat ook in augustus 1967 al de Engelse wetgeving aan zijn laars lapte en ook toen gewoon doorging met uitzenden.

Vlaamse en Nederlandse jocks

Radio Mi Amigo startte per januari 1974 met haar uitzendingen en had een DJ ploeg die bestond uit zowel Vlaamse- als Nederlandse jocks. Ook de voorgeschiedenis en het ontstaan van het station speelde zich in beide “Benelux’ landen af. Ronduit spectaculair zijn de ontwikkelingen na 31 augustus toen aanvankelijk nog in ‘geheime’ studio’s werd opgenomen en via sluiproutes de programma’s naar zee werden gebracht. Ook de ‘vlucht’ naar Spanje (dat destijds het verdrag van Straatsburg nog niet had bekrachtigd) deed veel stof opwaaien in de radiowereld.

DJ’s

Meer dan genoeg stof om ruim 40 jaar na dato nog eens terug te kijken met de direct betrokkenen van toen. DJ’s Norbert, Bert Bennett, Willem Steentjes, Peter van Dam, Ad Roland, Frans van der Drift, Veronicaan Ad Bouman, jinglemaker Eddy Govert e.v.a. geven de antwoorden op morgenmiddag, zondag 1 mei 2016 van 12:00 uur tot 17:00 uur in Museum RockArt.

Locatie

De Mi Amigo-dag wordt gehouden Museum RockArt aan de Zekkenstraat 42 in Hoek van Holland. De entree is 10 euro per persoon. De dag wordt ook uitgezonden via de online radiozenders Radio Extra Gold en 192Radio,

Audio:

Interview met Bert van der Laan (Radio Extra Gold) over Mi Amigo-dag in programma Medialand / Studio Alphen.

https://soundcloud.com/medialandnl/mi-amigo-dag-rockart-bert-van-der-laan

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.