Misdaaddramaserie McMafia te zien via BBC One en Amazon Prime Video

Vanavond zendt BBC One de eerste aflevering uit van het nieuwe misdaaddramaserie McMafia. De serie is ook te zien via de streamingdienst Amazon Prime Video.

Eerste aflevering

Op BBC One wordt vanavond om 22.00 uur de eerste aflevering uit van de achtdelige serie. Via de televisiezender is op 2 januari de tweede aflevering te zien. Amazon Prime Video zet vanaf 2 januari de eerste aflevering online en de tweede aflevering is op 3 januari te zien. BBC One zendt vanaf zondag 7 januari de serie verder wekelijks uit. Amazon Prime Video zal een dag na de BBC de nieuwe afleveringen online beschikbaar stellen via haar streamingdienst.

Hoofdrollen

In de serie zijn hoofdrollen weggelegd voor James Norton, David Strathairn en Juliet Rylance. McMafia is geproduceerd door Hossein Amini en James Watkins en geïnspireerd op de non-fictie bestseller van Misha Glenny.

McMafia

McMafia vertelt het verhaal van Alex Godman (Norton), zoon van Russische maffiosi die in Engeland opgroeit. Alex probeert de schaduw van dit criminele verleden te ontvluchten met zijn vriendin Rebecca (Rylance) en een eigen bedrijf, totdat zijn moorddadige familiegeschiedenis weer tot leven komt en alles op scherp zet.

Andere castleden zijn onder meer Faye Marsay (Love Nina, Game Of Thrones) en gerenommeerd Russisch acteur Aleksey Serebryakov (The Method, Leviathan) als Dimitri, Alex’ vader. James Watkins heeft alle acht afleveringen geregisseerd.

Productie

McMafia is een coproductie van BBC, AMCN en Cuba Pictures in samenwerking met Twickenham Studios en wordt wereldwijd gedistribueerd door BBC Worldwide.

Video: