MTVNL breidt DAB+-netwerk uit in regio Amsterdam

MTVNL heeft haar DAB+-netwerk uitgebreid met een extra steunzender in Amsterdam. De nieuwe steunzender in de hoofdstad die vandaag ‘on air’ is gegaan werd enkele weken geleden al aangekondigd. Vorige maand was de steunzender van MTVNL in Hilversum al opgewaardeerd.

MTVNL

MTVNL biedt naast de landelijke en regionale omroepen een commercieel digitale radionetwerk via de ether aan met diverse radiozenders. Zo zenden de landelijke commerciële radiozenders Groot Nieuws Radio en Efteling Kids Radio uit via dit netwerk maar ook regionale commerciële radiozenders als Team FM, Gigant FM en HotRadio Hits. Daarnaast gebruiken de publieke regionale radiozenders Radio West en Radio NH (Radio Noord-Holland) het netwerk van MTVNL om hun bestaande DAB+-dekking te verbeteren. Naast een aantal radiozenders wordt ook het televisiekanaal NPO 1 doorgegeven in de zogenaamde DMB-norm (Digital Multimedia Broadcasting).

Dekking

Het netwerk van de exploitant biedt met de komst van de steunzender in Amsterdam in vrijwel de gehele Randstad nu een goede dekking. Het netwerk biedt in de Randstad onder andere steunzenders in Hilversum, Rijswijk, Rotterdam en Utrecht. Buiten de Randstad is de dekking nog niet overal aanwezig maar exploitant is bezig om het netwerk verder uit te breiden. Het netwerk van MTVNL bestaat uit diverse regionale kavels die momenteel landelijk één netwerk vormen.

Regionaal

Het ligt in de bedoeling om in de toekomst het netwerk op te delen in regionetwerken. Hierdoor zijn zenders als Gigant FM, Team FM, Radio West en Radio Noord-Holland straks alleen nog in hun eigen verzorgingsgebied te horen. Doordat het netwerk bestaat uit regionale kavels zendt het netwerk van de commerciële exploitant ook uit via diverse kanaalnummers door Nederland. Het netwerk van MTVNL in de regio Amsterdam is te ontvangen op kanaal 11A.

Kaart

Overzicht kanaalnummers netwerk MTVNL (via FMTV)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.