Natuurseries BBC vanaf eind maart te zien op Dplay

De natuurdocumentaires van de BBC zijn vanaf 24 maart te zien op de on-demand dienst Dplay van Discovery.

230 series

De volledige ‘natural history’ collectie van de BBC – meer dan 230 series – wordt per die datum gefaseerd toegevoegd aan het video-on-demand platform van Discovery. Series als Blue Planet, Planet Earth, Life, Frozen Planet, Africa, Nature’s Great Events en The Hunt zijn dan direct te bekijken op Dplay.

Wereldwijde overeenkomst

Discovery heeft in het verleden altijd al nauw samengewerkt met de BBC en vorig jaar hebben beide partijen een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst getekend. Deze 10-jarige overeenkomst is de grootste content deal die de BBC ooit heeft gemaakt. Gedurende het jaar worden verschillende BBC-collecties toegevoegd, waaronder ‘Wildlife’, ‘Nature’, ‘Science’ en ‘Sea Life’. In totaal gaat het om meer dan 230 BBC-series die digitaal exclusief beschikbaar worden gemaakt op Dplay.

“Fantastisch”

Het is fantastisch dat we deze series kunnen toevoegen aan Dplay. Alsof je de Mona Lisa toevoegt aan je kunstcollectie. BBC heeft enkele van de mooiste en meest betoverende natuurdocumentaires gemaakt en deze worden nu digitaal exclusief beschikbaar gemaakt op Dplay. Het past perfect bij de bestaande real-life content die op Dplay te bekijken is. Dplay laat het echte leven zien met bijzondere verhalen over echte mensen én hun passies. Dit zijn de echte verhalen van onze planeet en horen dan ook thuis op Dplay”, aldus Alco De Jong, VP Country Manager Discovery Benelux.

Geen extra kosten

Alle huidige klanten met een Dplay Premium abonnement krijgen automatisch toegang tot de meer dan 500 afleveringen van ‘natural history’ series geproduceerd door de BBC. Zij betalen hiervoor niets extra’s. Nieuwe klanten die de BBC-series willen zien, kunnen een Dplay Premium account afsluiten om toegang te krijgen (€3,99 per maand of €39,99 per jaar).

Aanbod

Via de premium dienst van Dplay is het volledige aanbod van televisiezenders als Discovery Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Foodnetwork HGTV en TLC on-demand en zonder reclame te bekijken. Daarnaast zijn deze zenders ook lineair te bekijken via de dienst.