NDR gaat radiozender met schlagermuziek starten

De Noord-Duitse publieke omroep NDR gaat in de loop van dit jaar een nieuwe radiozender starten gericht op schlagermuziek.

De publieke omroep voor de Duitse deelstaten Nedersaksen, Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommeren heeft deze week een eerste goedkeuring gekregen voor het plan. De bedoeling is dat de zender rond juli 2016 gaat starten
met haar uitzendingen.

Schlagerradio

‘NDR Schlagerradio’, zoals de werktitel van de nieuwe radiozender is, gaat zich richten op Duitse volksmuziek en schlagermuziek. De nieuwe radiozender gaat uitzenden via digitale radio via de ether (DAB+) en Internet. De digitale radiozender NDR Traffic zal haar uitzendingen stoppen bij de start van de nieuwe radiozender met Schlagermuziek.

Volksmuziek

De Norddeutscher Rundfunk (NDR) is niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender start voor Duitse volksmuziek.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

Radioaanbod

De NDR zendt momenteel de radioprogramma’s NDR 1, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, NDR Info Spezial, N-Joy, NDR Blue en NDR Traffic uit. De muziekzender NDR Blue, de informatiezender NDR Info Spezial en NDR Traffic zijn via de ether alleen te ontvangen via DAB+. De verwachting is dat NDR Schlagerradio vanaf juli te horen is via onder andere Internet en DAB+. NDR Traffic zal haar uitzendingen dan staken.

WDR

De WDR (Westdeutscher Rundfunk), de publieke omroep voor de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft ook plannen voor een nieuwe radiozender. De WDR wil een nieuwe zender starten voor de doelgroep 70+. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe radiozender een bestaande radiozender gaat vervangen. De nieuwe radiozender van de WDR zal in ieder geval gaan uitzenden via DAB+.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.