KPN breidt aanbod HD-zenders verder uit

Aanbieder KPN heeft het aanbod van HD-zenders via haar productie KPN Interactieve Televisie verder uitgebreid.

Meer in HD

Per vandaag zijn de televisiezenders CNN, ARD, ZDF, WDR, Discovery’s ID, Discovery Science, Boomerang en NDR in HD-kwaliteit te zien. Voor een aantal van deze televisiezenders is een aanvullende pakket nodig om de televisiezender te ontvangen. De verwachting is dat binnenkort het aantal HD-zenders door de aanbieder verder wordt uitgebreid.

Uitbreiding

Begin december van het vorige jaar werd het aanbod van HD-zenders door KPN ook al uitgebreid. Toen werden de televisiezenders Al Jazeera en TV5Monde Europe opgewaardeerd naar HD-kwaliteit.

HDop1

Overigens is KPN nog steeds bezig met het uitvoeren van het project HDop1. Momenteel staan bij veel abonnees de zenders in HD-kwaliteit nog niet vooraan in de zenderlijst bij KPN Interactieve Televisie. Hierdoor moeten gebruikers van KPN Interactieve Televisie zappen naar bijvoorbeeld kanaal 701 om Nederland 1 in HD-kwaliteit te zien.

KPN is al enige tijd geleden gestart met een project om de HD-variant van televisiezenders die uitzenden in HD-kwaliteit vooraan in de zenderlijst te krijgen. Hierbij krijgt de ontvanger nieuwe firmware die deze optie mogelijk maakt. De verwachting is dat dit project in de loop van dit jaar is afgerond.