Uitrol ‘HDop1’ bij KPN Interactieve Televisie loopt vertraging op

De uitrol om de zenders in HD-kwaliteit vanaf de eerste positie in de zenderlijst te krijgen bij de dienst KPN Interactieve Televisie loopt vertraging op. Dit heeft KPN bekend gemaakt op het gebruikersforum van de aanbieder.

Nederland 1 in HD op 701

Momenteel staan de zenders in HD-kwaliteit nog niet vooraan in de zenderlijst bij KPN Interactieve Televisie. Hierdoor moeten gebruikers van KPN Interactieve Televisie zappen naar bijvoorbeeld kanaal 701 om Nederland 1 in HD-kwaliteit te zien.

Vertraging

KPN is al enige tijd geleden gestart met een project om de HD-variant van televisiezenders die uitzenden in HD-kwaliteit vooraan in de zenderlijst te krijgen. Hierbij krijgt de ontvanger nieuwe firmware die deze optie mogelijk maakt. Dit project met de naam ‘HDop1’ loopt echter vertraging op.

Storingen

De optie komt in fases beschikbaar voor klanten van de aanbieder maar het ziet er naar uit dat de definitieve uitrol vertraagd is tot het tweede kwartaal van 2018. “Tijdens de uitrol van HDop1 bij de eerste groep klanten is geconstateerd dat de kans op verstoring hoger is gebleken dan vooraf ingeschat. Op basis van de bevindingen bij deze eerste groep klanten zijn inmiddels de nodige verbeteringen doorgevoerd.“, aldus een medewerker van KPN.

Uitrol tot tweede helft 2018

De uitrol van HDop1 zou inmiddels weer opgestart zijn bij een kleine groep klanten. “Op basis van de ervaringen die we opdoen bij deze klanten zal de uitrol van HDop1 verder worden doorgezet. Omdat wij bij dit traject voorrang geeft aan kwaliteit boven uitrolsnelheid, is de verwachting dat de uitrol zal doorlopen tot in de tweede helft van 2018.“, aldus de medewerker.