Ziggo gaat ongecodeerde digitale radio-aanbod uitbreiden

Ziggo gaat het aantal radiozenders dat ongecodeerd wordt uitgezonden via het digitale radiopakket uitbreiden. Dit heeft Ziggo tegenover deze website bevestigd.

Afschakelen analoge radiosignaal

Het uitbreiden van het ongecodeerde digitale radio-aanbod heeft alles te maken het de start van de uitfasering van het analoge radiosignaal. Vanaf 24 februari wordt er in de regio Capelle a/d IJssel een start gemaakt met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. De ruimte die vrij komt door het uitschakelen van het analoge radiosignaal wordt gebruikt voor diensten als sneller Internet. De verwachting is dat eind dit jaar het analoge radiosignaal bij de aanbieder in heel Nederland is uitgeschakeld.

Digitale radio

Klanten die overstappen op digitale radio, kunnen dat op twee manieren doen: via hun tv of mediabox, of middels de “Digitale radio ontvanger”. Deze digitale radio-ontvanger kan het zogenaamde ongecodeerde radio-aanbod van Ziggo ontvangen. Momenteel zijn onder andere alle landelijke, regionale en lokale publieke en commerciële radiozenders ongecodeerd te ontvangen via het digitale radiopakket van Ziggo. Daarnaast zijn ook de radiozenders van de Vlaamse publieke omroep VRT ongecodeerd te ontvangen.

Publieke radiozenders van de de Duitse omroepen WDR en NDR en ook de radiozenders van de Engelse BBC zijn echter gecodeerd via het digitale radiopakket en straks dus niet te ontvangen met de digitale radio-ontvanger. Dit terwijl op veel analoge radiopakketten een aantal zenders van de WDR, NDR en BBC wel zijn te ontvangen.

Uitbreiding ongecodeerde aanbod

Ziggo gaat op termijn ook de radiozenders van de WDR, NDR en BBC ongecodeerd (Free to Air) aanbieden. Dit heeft woordvoerder Gerjan van der Laan van VodafoneZiggo tegenover deze website bevestigd.”Het is op dit moment zo dat een aantal radiozenders analoog via de kabel te luisteren die digitaal gecodeerd zijn. Om ervoor te zorgen dat onze klanten hun favoriete zender kunnen blijven luisteren breiden wij het Kabel TV pakket uit“, aldus Van der Laan.

Naast alle radiozenders van de BBC, WDR en NDR zullen ook RADIONL, Radio Continu, FIP en Radio France International worden toegevoegd aan het ongecodeerde digitale radio-aanbod van Ziggo. Het nieuwe complete aanbod met ongecodeerde digitale radiozenders vind je hier.

Het uitbreiden van het ongecodeerde zenderpakket moet uiterlijk 24 februari aanstaande zijn doorgevoerd.

Meer informatie via: https://www.ziggo.nl/luisterdigitaal