NDR start met nieuwe radiozender NDR Plus

De Noord-Duitse publieke omroep NDR start vandaag een nieuwe radiozender met de naam NDR Plus. De radiozender gaat zich voornamelijk richten op schlagermuziek uit de afgelopen 50 jaar. De zender van de Norddeutscher Rundfunk is te ontvangen via DAB+, Internet en de NDR-app. In de loop van dit jaar zal de radiozender ook te horen zijn via de satelliet. NDR Plus vervangt per vandaag de verkeersinformatiezender NDR Traffic op DAB+.

NDR Plus

Het muziekformat van de nieuwe radiozender zal bestaan uit Duitstalige volksmuziek, schlagermuziek uit de rest van de wereld, evergreens en instrumentale muziek. Naast non-stop muziek zal de radiozender elk uur nieuws brengen en zal er geregeld verkeersinformatie te horen zijn. Volgens de NDR is er in naar uitzendgebied een grote behoefte aan de muziek die NDR Plus gaat uitzenden.

Volksmuziek

De Norddeutscher Rundfunk is niet de eerste publieke omroep die een speciale radiozender start voor Duitse volksmuziek.De Bayerischer Rundfunk (BR) uit de Duitse deelstaat Beieren zendt al enige tijd de radioprogramma’s Bayern Plus en Bayern Heimat uit via onder andere DAB+, satelliet en Internet.

Luisteren

Alle livestreams van de radiozenders van de NDR vind je hier. Meer informatie over de radiozender is te vinden op de website van NDR Plus. http://www.ndr.de/ndrplus/

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.