Nederland – Turkije vanavond live bij SBS6

voetbalVandaag speelt het Nederlands elftal in de Amsterdam Arena de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK in 2014. Oranje begint de kwalificatiereeks tegen Turkije, op papier de moeilijkste tegenstander uit de poule.

 

Na de verloren oefenwedstrijd tegen België, heeft Louis van Gaal een aantal opmerkelijke wijzigingen in zijn elftal aangebracht. Met veel nieuwelingen in de selectie hoopt hij het tij te keren en de kwalificatiereeks goed te beginnen. Jan Joost van Gangelen praat met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit in de studio over deze belangrijke wedstrijd voor de nieuwe bondscoach. Nederland – Turkije is vanaf 19.30 uur bij SBS6 te zien.

Bondscoach Louis van Gaal staat met zijn selectie voor een spannende week. Vrijdag staat het eerste WK-kwalificatieduel tegen Turkije in eigen land op het programma en dinsdag volgt direct de uitwedstrijd tegen Hongarije. Louis van Gaal heeft strenge eisen gesteld aan zijn selectie. Spelers die bij hun eigen club weinig aan spelen toekomen of door transferperikelen niet de volledige aandacht bij Oranje hebben, zijn niet opgeroepen. Onder andere Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Ibrahim Affelay en Gregory van der Wiel werden niet opgenomen in de selectie. De nieuwe bondscoach doet wel een beroep op debutanten Jordy Clasie, Daryl Janmaat en de sterk spelende Leroy Fer. Ook kan hij weer beschikken over de van een griep herstelde Arjen Robben. De opstelling is nog niet prijsgegeven door van Gaal. Het is vooral de vraag wie op het middenveld worden gekoppeld aan aanvoerder Wesley Sneijder.

Nederland en Turkije speelden acht keer eerder tegen elkaar. Drie keer werd er gewonnen, twee keer verloren en drie keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Oranjespeler Dirk Kuijt speelt sinds dit seizoen voor het Turkse Fenerbace en kan van extra grote waarde zijn voor Oranje. Hij ziet vrijdag bij de interland maar liefst zeven ploeggenoten van zijn nieuwe club.

In de studio praat Jan Joost van Gangelen met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit over de vele nieuwe gezichten in de selectie en hun prestaties in Oranje. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.

Nederland – Turkije / Vrijdag 7 september om 19.30 uur bij SBS6. Ook LIVE te volgen via Internet via deze link