“Nederlandse Netflix-kijkers geven dienst een rapportcijfer 8”

Nederlanders met een abonnement op de streamingdienst Netflix zijn tevreden over de dienst. Ze waarderen de dienst met een 8. Dit blijkt uit een grote enquête van de website Netflix-Nederland.nl. Bijna 3000 lezers van de website vulde de enquête in.

Rapportcijfer 8

Bijna 50 procent van de deelnemers aan de enquête geven de dienst een ‘overall’-cijfer van een 8, en 25 procent geeft de dienst zelfs een 9. De deelnemers aan het onderzoek kijken voornamelijk tussen de 5 en 12 uur per week naar de dienst, zo blijkt uit het onderzoek.

Woonkamer

Er wordt voornamelijk (80 procent) gekeken in de woonkamer via een smart-tv (bijna 40 procent). Daarnaast wordt er naar de dienst gekeken via de Chromecast (11 procent) en Laptop/PC (14,9 procent).

Aanbod

Het aanbod van series wordt door de deelnemers aan het onderzoek gewaardeerd met een 8 (40 procent). Verbeteringen zijn er ook te vinden voor Netflix. Ongeveer 85 procent zou graag zien dat het aanbod van de dienst wereldwijd wordt gelijkgetrokken. Of dit in de toekomst ooit gaat gebeuren is de vraag omdat de rechten voor veel series per land worden aangekocht.

Downloadfunctie

De onlangs uitgerolde download-functie van de dienst, waarmee series kunnen worden gedownload op smartphone of tablet, is nog niet veel gebruikt door de deelnemers. Bijna vier op de vijf mensen heeft aangegeven dat zij nog geen gebruik gemaakt hebben van de offline-functie die Netflix biedt.

De volledige resultaten van het onderzoek zijn te vinden via de website van Netflix-Nederland.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.