Nederlandse sportclubs blij met komst Ziggo Sport

Nederlandse sportclubs zijn blij met de extra aandacht die de nieuwe sportzender Ziggo Sport gaat geven aan diverse Nederlandse sportcompetities.

Ziggo Sport

Ziggo Sport maakte tijdens de lancering bekend dat het aandacht gaat besteden aan onder andere het hockey, volleybal, beachvolleybal, basketbal en handbal in Nederland in beeld gaat brengen. De beelden van deze wedstrijden zijn vanaf 12 november in 4,5 miljoen huishoudens te zien. De zender komt gratis beschikbaar voor alle Ziggo-abonnees.

Basketbal

Zo gaat Ziggo Sport veel live basketbal uit de Dutch Basketball League op de nieuwe zender uitzenden. Ziggo Sport gaat de Nederlandse basketbalclubs SPM Shoeters, Donar en Zorg en Zekerheid Leiden volgen in de strijd om de FIBA Europe Cup. Op 18 november vindt de eerste live-uitzending plaats. Ziggo Sport is dan aanwezig bij Zorg en Zekerheid Leiden tegen Fraport Skyliners. Vanaf 10 december staat de donderdagavond wekelijks in het teken van de wedstrijd van de week in de Dutch Basketball League. De eerste live-uitzending wordt naar alle waarschijnlijkheid de topper tussen SPM Shoeters en Donar. Als commentatoren voor het basketbal, zowel DBL als NBA, werden de namen van Ronald van Dam, Mart Smeets, Geert Hammink en Francisco Elson genoemd.

Marcel Verburg, voorzitter van de FEB (Federatie Eredivisie Basketbal), is zeer blij met de aandacht die de nieuwe sportzender aan het basketbal in Nederland gaat geven. “Dit is een enorme kans om de sport in Nederland groter te maken. We komen straks bij vier miljoen huishoudens gratis via het kabelnet binnen. Wekelijks op een vast tijdstip op donderdagavond. Alle clubs uit de Dutch Basketball League komen in beeld. Het betekent wel dat we het competitieschema vanaf 10 december iets moeten aanpassen voor de wedstrijd van de week.”

Volleybal

Ziggo Sport gaat op een vaste doordeweekse avond ook live eredivisievolleybal uitzenden. Dit betreft zowel eredivisie-, beker- als Europacupwedstrijden. Afhankelijk van het doordeweekse aanbod zullen de meest interessante wedstrijden worden uitgezonden. Ziggo Sport heeft ook de rechten vergaard voor de FIVB World Tour Beachvolleybal 2016. Aankomende zomer zijn daardoor de Nederlandse topteams van Beachvolleybal Team Nederland live te volgen op tv. Mogelijk gaat Ziggo Sport ook wedstrijden van de nationale teams live uitzenden. Hier wordt nog over gesproken.

Handbal

De nieuwe sportzender Ziggo Sport gaat ook aandacht schenken aan handbal. Zo wordt het wereldkampioenschap dameshandbal uitzenden in december. De wedstrijden van het Nederlands Damesteam tijdens het WK worden allemaal live uitgezonden. Meer details worden later bekend gemaakt. Het WK handbal wordt gehouden van 5 tot en met 20 december 2015 gehouden.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.