Gratis sportzender Ziggo Sport op 12 november van start

 

(update) Vanaf 12 november is de nieuwe sportzender Ziggo Sport te zien voor alle abonnees van kabelaar Ziggo. De nieuwe televisiezender gaat uitzenden op kanaal 14 en zal voor alle abonnees van Ziggo met digitale televisie te zien zijn in HD-kwaliteit. Voor het ontvangen van de zender is geen smartcard benodigd. Met de Horizon Go app kunnen abonnees Ziggo Sport ook bekijken op hun tablet, smartphone, laptop en pc. Bovendien is het met de ReplayTV-functie van Horizon mogelijk de uitzendingen tot zeven dagen terug te zien.

Het nieuwe open kanaal zal exclusief voor Ziggo-klanten zijn. Dat betekent dat het kanaal ook niet te zien zal zijn in andere kabelgebieden als Zeeland (Delta) en waar Caiway/CIF actief is.

De betaalzender Sport 1 gaat verder onder de naam Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport Totaal zal ook via andere aanbieders beschikbaar blijven. De afgelopen maanden kwamen er al diverse berichten in de media over de start van een exclusieve sportzender voor Ziggo-abonnees. De kabelaar wil met de nieuwe zender bestaande klanten aan zich binden en nieuwe klanten binnenhalen.

“Waarde van sport en entertainment”

‘Onze klanten hebben zeer snel internet, het televisieplatform Horizon, buitenshuis TV kijken via onze prijswinnende app Horizon Go, makkelijk tot 7 dagen terug TV-programma’s kijken met Replay TV en meer dan 2000 films en series via de dienst MyPrime. De bundeling van de krachten maakt de lancering van Ziggo Sport nu mogelijk. We doen dit omdat we overtuigd zijn van de waarde van sport en entertainment voor onze klant’, aldus Baptiest Coopmans, CEO van Ziggo

Ziggo Sport

Ziggo Sport zal met name topsport evenementen uitzenden. Zo kunnen Ziggo-klanten straks gratis rechtstreeks kijken naar voetbal uit bijvoorbeeld EK en WK kwalificatiewedstrijden of de Spaanse/Portugese competitie, de Formule 1 en NBA basketbal. Hetzelfde geldt ook voor belangrijke golf-, tennis- en atletiek evenementen. Daarnaast geeft de nieuwe zender ook Nederlandse competities extra aandacht door live hockey- en basketbal topwedstrijden uit te zenden. “Onze ambitie is om nog méér Nederlandse sporten live op het sportkanaal uit te zenden.” De nieuwe zender zal niet het Champions League voetbal gaan uitzenden; dit blijft voorbehouden aan de premiumabonnees, respectievelijk SBS6.

Aanbod Ziggo Sport

In november worden op Ziggo Sport onder andere diverse EK Kwalificatieduels uitgezonden voor het EK voetbal in 2016 en op 21 november de Spaanse klassieker Real Madrid – FC Barcelona. Begin december staat het bekervoetbal uit Spanje, Engeland en Italië op het programma. Van de Grand Prix Formule 1 van Brazilië en Abu Dhabi worden zowel de kwalificatie als de race live uitgezonden op Ziggo Sport. In november staan er diverse basketbalwedstrijden op het programma waaronder de wedstrijd van ZZ Leiden tegen Fraport Skyliners. Qua golf zendt Ziggo Sport de BMW Masters in Shanghai en de World Tour Championship uit.

Peptalk

Jack van Gelder en Frank Evenblij krijgen op de nieuwe zender een talkshow over sport. Dit programma is elke maandagavond te zien en krijgt de naam ‘Peptalk’.

Sport1 wordt Ziggo Sport Totaal

Het betaalaanbod van Sport 1 gaat verder onder de naam Ziggo Sport Totaal. Ziggo Sport Totaal bestaat – net als nu – uit zes kanalen, waaronder de 24/7 kanalen: Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. In feite wordt daarmee de naam Sport 1 ingewisseld voor de aanduiding Ziggo Sport. Ziggo kan niet aangeven of de start van Ziggo Sport gevolgen gaat hebben voor het abonneebestand van Ziggo Sport Totaal. Ziggo geeft aan dat er sinds februari van dit jaar 50.000 nieuwe abonnees zijn bekomen. Hoeveel abonnees het betaalaanbod heeft erloren is niet duidelijk, evenmin hoeveel abonnees Sport1 (en dus Ziggo Sport Totaal telt). De komst van Max Verstappen in de Formule 1 is hier voor een groot deel debet aan.

Moerer blijft directeur

Will Moerer die tot nu toe directeur was van Sport1 is ook de directeur van Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Volgens Moerer wordt het nieuwe open kanaal vooral bedoeld voor de vele sportliefhebbers; alhoewel het kanaal ook door Stichting Kijkonderzoek zal worden meegenomen voor de verkoop van reclamezendtijd (dat door Triade Media zal worden gedaan), maar is het voor Ziggo en Liberty Global zo dat klanttevredenheid en de onderzoeken daarna leidend zijn, niet de marktaandelen. Het kanaal is overigens met de exclusiviteit van Ziggo alleen voor 55 % van de Nederlandse huishoudens beschikbaar.

Moerer verwacht niet dat het ten koste zal gaan van de betalende Ziggo Sport Totaal abonnees. Het exclusieve uitgebreide aanbod waaronder Champions League blijft alleen tegen extra betaling te zien.

Ten opzichte van van Ziggo Sport Select (nu nog Sport1 Select) zal het ‘open’ kanaal Ziggo Sport naast de talkshows, sportgerelateerde films en documentaires uitzenden die niet op de betaalzenders te zien zullen zijn. Ook nieuw aanbod en Nederlands aanbod aan Volleybal, hockey, korfbal, handbal en basketbal zal meestal exclusief voor Ziggo-abonnees te zien zijn. Afhankelijk van de commerciële en redactionele afweging is deze in sommige gevallen weer wel te zien voor de abonnees.

Met de nieuwe opzet rapporteert Ziggo Sport direct onder Ziggo (en aldus onder leiding van Baptiest Coopmans) en niet langer direct aan Liberty Global, al is Liberty Global uiteraard de enige eigenaar van Ziggo. Het merk Sport1 bestaat sinds februari 2006 in Nederland en verdwijnt daarmee met Ziggo Sport na 9,5 jaar. In onder andere Hongarije blijft het merk bestaan, maar aldaar heeft Liberty Global dat verkocht aan AMC Networks.

Het gebruik van het merk Ziggo in het kanaal noemt Diederik Karsten (voorzitter Raad van Commissarissen Ziggo en Bestuurder bij de Vlaamse Liberty Global deelneming Telenet) typisch iets dat per land kan verschillen. In Vlaanderen doopte Telenet het sportaanbod in juli nog om tot Play Sports nadat het enkele jaren Sporting Telenet heette.

De intentie vanuit Ziggo is om het betaalaanbod Ziggo Sport beschikbaar te laten blijven voor concurrenten als KPN, Canal Digitaal, Tele2 en anderen zoals thans met Sport1 het geval is. Aan de start van Ziggo Sport is volgens de initiatiefnemers gewerkt vanaf het ontstaan van het nieuwe Ziggo. Deze zou geen verband houden met de tegenvallende abonneecijfers uit de afgelopen kwartalen. In september werd de financieel directeur van Ziggo vervangen. Donderdag komen er nieuwe kwartaalcijfers.

Meer informatie via: https://www.ziggo.nl/televisie/ziggo-sport/

Tweets

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.