Nederlandse versie Brava geleidelijk over naar Stingray Brava

Brava, een zender met klassieke muziek, opera en ballet gaat in Nederland geleidelijk over in Stingray Brava.

Overname

Brava werd in juli 2015 net als Djazz TV overgenomen door het Canadese Stingray van de Nederlandse ondernemers Jur Bron and Gerard Ardesch. Stingray nam eerder Nederlandse initiatieven als Lite TV (inmiddels Stingray Lite) en XLNT (inmiddels Stingray music) over. De internationale en Franse versie van Brava zijn inmiddels al overgegaan in Stingray Brava. Hierdoor kunnen abonnees op onder andere Canal Digitaal en TV Vlaanderen de vernieuwde internationale versie al ontvangen.

Playout

De overgang naar Stingray Brava betekent niet alleen een nieuwe vormgeving en naam voor de zender, maar betekent ook dat de zender haar playout verplaatst naar Hilversum; voorheen was die in Steenwijk gevestigd. Het hoofdkantoor van Stingray Brava bevindt zich voortaan in het Canadese Montreal.

Signaal

Door de overgang van de playout dienen providers het signaal op een andere wijze te betrekken. Volgens zendermanager Maarten Walraven-Freeling lukt het Ziggo pas op 1 november het nieuwe signaal door te geven. Nederland blijft een eigen versie houden van Stingray Brava. De Nederlandse versie is via de kabel alsmede via IPTV-providers als KPN, Tele2 en Vodafone Thuis te ontvangen.

Nieuwe versie

Providers als Caiway, Vodafone en Delta geven al de nieuwe versie door, aldus de zender tegenover Mediamagazine. Wanneer KPN de zender in de nieuwe vormgeving zal doorgeven is niet duidelijk. “Helaas duurt het iets langer voordat alle operatoren het nieuwe signaal doorzetten”, aldus de zendermanager die aangeeft te hopen dat de kijkers de nieuwe vormgeving mooier zullen vinden. De jazz- en blueszender Djazz TV is inmiddels wel volledig over naar Stingray Djazz.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.