Nederlandstalige Eurosport 2 ook bij UPC

upcEurosport en kabelaar UPC zijn een meerjarige verlenging en uitbreiding van hun distributieafspraken overeengekomen. Door de nieuwe deal zal UPC ook de Nederlandstalige versie van Eurosport 2 gaan doorgeven.  Naast Eurosport 2 heeft de deal betrekking op de doorgifte van Eurosport en Eurosport HD,Eurosport On Demand en Eurosport 2 HD. 

Bij de overeenkomst springen Nederlandstalig Eurosport 2 en Eurosport 2 HD het meest in het oog. Klanten van UPC kunnen vanaf vrijdag 8 juni (de dag waarop het EK begint) kijken naar Nederlandstalig Eurosport 2 – de zender waarop, net als op het reguliere Eurosport, tijdens het EK een flink aantal wedstrijden uitgesteld te zien zal zijn. Eurosport 2 HD, uiteraard eveneens Nederlandstalig, wordt naar verwachting later dit jaar gelanceerd. Door de overeenkomst zijn de komende drie voetbalseizoenen ook de wedstrijden van de twee hoogste Duitse voetbaldivisies via UPC te bekijken op Eurosport 2. Elk speelweekend worden vijf duels uit de Bundesliga live uitgezonden, aangevuld met een voorbeschouwing op vrijdag– en een hoogtepuntenprogramma op zondagavond.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux: “Geweldig dat we onze goede samenwerking met UPC voor lange tijd gaan voortzetten en verdiepen. Met de lancering van Nederlandstalig Eurosport 2, Eurosport 2 HD en Eurosport On Demand tillen we ons aanbod richting de klanten van UPC naar een nóg hoger niveau. En wat de Bundesliga betreft… dat is écht een A-merk. Super dat ook de klanten van UPC die straks kunnen volgen op Eurosport 2.”

Eurosport 2 is beschikbaar voor UPC klanten met Digitale TV Royaal. Tijdens het EK voetbal echter, is UPC’s Evenementenkanaal (kanaal 14) ingericht als speciaal EK-kanaal, waarop álle digitale televisieklanten de EK-gerelateerde programma’s van Eurosport en Eurosport 2 kunnen bekijken.Bovendien stelt UPC, tijdens het EK voetbal, Eurosport 2 open voor ál haar digitale klanten.