Negen Emmy Awards voor American Crime Story

De mini-serie American Crime Story – The People vs O.J. Simpson won afgelopen nacht negen Emmy Awards. De serie was hiermee de verrassing van de avond. De uitreiking van de awards werd afgelopen nacht in Nederland uitgezonden door televisiezender FOX.

GOT

‘Game of Thrones’ is met twaalf prijzen opnieuw de grote winnaar geworden van de Emmy Awards. De serie was dit jaar voor 23 prijzen genomineerd. De serie heeft nu in totaal 38 Emmy Awards binnen en heeft daarmee het oude record van comedyserie Frasier ‘verbeterd’.

American Crime Story

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson, de serie die gaat over de rechtszaak tegen de voormalig American football-ster O.J. Simpson. De serie werd uitgezonden door de BBC en Net5. In elk seizoen wordt een ander onderwerp behandeld. Voor het volgende seizoen gaat de serie over de nasleep van orkaan Katrina.

Prijzen

De serie werd dit jaar bekroond met de Emmy voor ‘beste miniserie’, Courtney B. Vance (‘beste mannelijke hoofdrol in een miniserie of film’), Sarah Paulson (‘beste vrouwelijke hoofdrol in een miniserie of film’) en Sterling K. Brown (‘beste mannelijke bijrol in een miniserie of film’). Verder werd de serie bekroond voor het Beste script van een aflevering.

Mr Robot

Rami Malek won een Emmy voor ‘beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie’ voor zijn rol in Mr. Robot. In dezelfde categorie bij de vrouwen viel Orphan Black-actrice Tatiana Maslany in de prijzen.

The Voice

Ook The Voice viel dit jaar weer in de prijzen. Het tv-programma won een Emmy in de categorie ‘beste reality- en competitieprogramma’.

Alle winnaars zijn te vinden op de website van de Emmy Awards

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.