Netflix verhoogt abonnementsprijzen in Verenigde Staten

De streamingdienst Netflix verhoogt in de Verenigde Staten de prijs van haar abonnement met een kleine 20 procent. De verwachting is dat ook in de rest van de wereld de prijzen van de dienst omhoog gaan.

Stijging

Afhankelijk van de abonnementsvormen gaan de tarieven met 13% tot 18% omhoog. De prijs van het standaard-abonnement wordt verhoogd van $10,99 per maand naar $12,99 per maand. Het goedkoopste abonnement stijgt van $ 8 per maand naar $ 9 dollar per maand. Het duurste abonnement met onder andere een Ultra-aanbod kostr straks $ 16 per maand in plaats van $ 14.

Het is voor het eerst sinds oktober 2017 dat Netflix de tarieven verhoogt. Nieuwe abonnees moeten de nieuwe prijzen per direct betalen, voor bestaande klanten geldt een overgangsperiode van een aantal maanden.

Content

Netflix komt met zijn prijsverhoging op een moment dat het fors investeert in nieuwe programmering. Afgelopen zomer werd bekend dat de snelgroeiende streamingdienst $12 miljard tot $13 miljard op jaarbasis in zijn programmering steekt: de zogenaamde Netflix Orignals.

Nederland

Of en wanneer de prijzen in ons land omhoog gaan is nog niet bekend gemaakt door de Amerikaanse streamingdienst.