Nico Schipper vertrekt bij Groot Nieuws Radio

gnrDe Christelijke commerciële radiozender Groot Nieuws Radio neemt op 1 juni 2015 afscheid van directeur Nico Schipper. Dat zijn het radiostation en Schipper in goed overleg overeengekomen.

Schipper is sinds 1 mei 2011 als algemeen directeur werkzaam voor Groot Nieuws Radio. Inmiddels is Koos Timmer 3 maanden voor Groot Nieuws Radio werkzaam als interim-directeur. “Groot Nieuws Radio wenst Schipper alle goeds toe voor de toekomst’, aldus een bericht op de website van de radiozender.

De vertrekkende directeur zat al sinds begin december thuis. Volgens de berichtgeving was hij ziek.

Actieweek
De radiozender verkeerde in grote financiële problemen. Middels het houden van een actie onder haar luisteraars zijn er momenteel voldoende financiële middelen binnengehaald om de uitzendingen voorlopig te continueren. Groot Nieuws Radio blikt tevreden terug op de actieweek. Er stromen volgens de radiozender echter nog steeds giften binnen. Nadat de actieweek op de radio afgesloten was, bleven de giften binnenstromen. Waar de tussenstand op vrijdagavond ruim 1,1 miljoen was, is de teller inmiddels opgelopen tot 1.263.414,37 euro. En de giften van zowel particulieren als bedrijven blijven nog steeds binnen komen.

Koos Timmer: “De enorme betrokkenheid van onze luisteraars door gebed, langskomen bij de studio en door de massale giften is hartverwarmend. Ook ondernemers en partner-organisaties hebben zich achter ons station geschaard. Tijdens de actieweek hebben we veel prachtige getuigenissen gehoord van luisteraars die veel aan ons station hebben. Hiermee is eens te meer duidelijk geworden dat Groot Nieuws Radio gewaardeerd wordt en nodig is.”