Nieuw geluid voor Omroep Zeeland

omroepzeelandMet ingang van vandaag worden de uitzendingen op Omroep Zeeland radio vernieuwd. Belangrijkste aanpassing is de start van de gepresenteerde uitzendingen die op werkdagen verschuift naar 6:00 uur.

 

Omroep Zeeland liet vorig jaar noodgedwongen het vroege uitzenduur tussen 6:00 en 7:00 uur vervallen, maar de wens om de luisteraars vanaf 6:00 uur te kunnen informeren over nieuws, weer en verkeer bleef bestaan. Alhoewel op dat tijdstip nog niet iedereen aan de radio gekluisterd zit, is er wel een grote groep forensen en trouwe luisteraars die we graag willen bedienen. Hoewel de publieke omroep onder druk staat en er bezuinigingen wachten, heeft Omroep Zeeland hiervoor vanuit eigen kracht de benodigde middelen gezocht en voorlopig gevonden.

Maar er verandert meer. Omroep Zeeland klinkt nu ook anders.” Natuurlijk blijven de vertrouwde stemmen van onze presentatoren. Zij krijgen allemaal een eigen, vast programma. Je hoort dus op vaste tijden dezelfde presentatoren. De tunes, pingels en stationscalls, onderdelen van de vormgeving, zijn allemaal opgefrist.”, aldus Omroep Zeeland.

Behalve een eigen presentator krijgen de programma’s ook een eigen naam en een eigen Facebookpagina. Het dagelijkse ochtendprogramma, met Remco van Schellen, is te beluisteren van 6:00 tot 9:00 uur en heet ‘Zeeland wordt wakker’. Dit wordt direct gevolgd door ‘Goedemorgen Zeeland’, gepresenteerd door Elsa van Hermon. Een volledig overzicht van de radioprogrammering vind je op onze website.