Nieuw hockeyprogramma op zondagavond bij Ziggo Sport

Ziggo Sport start een nieuwe hockeyprogramma op zondagavond. Daarin worden de samenvattingen getoond van alle Hoofdklasse-duels. Dit bericht de website hockey.nl. De sportzender zendt het drie kwartier durende programma uit vanaf de herstart van de competitie, volgende week zondag 26 februari. De uitzending start om 22.30 uur. De presentatie is in handen van John van Vliet.

Samenwerking

Het programma Hoofdklasse Hockey komt tot stand door een samenwerking tussen HHcv, de samenwerkingskoepel van alle Hoofdklasse-hockeyclubs, de KNHB en Eyecons. Eyecons is een initiatief van sportmarketingbureau House of Sports en media- en content producent Southfields.

Live wedstrijden

Hockey is hiermee, na eredivisie voetbal, de enige sport in Nederland waarvan alle duels op het hoogste niveau in samenvatting worden uitgezonden. Behalve de samenvattingen blijft Ziggo Sport op de zondag regelmatig wedstrijden uit de Hoofdklasse Dames en Heren live uitzenden. De NOS behoudt de rechten om op zondagmiddag een wedstrijd live of in samenvatting op televisie te brengen.

Tophockey

Directeur Erik Gerritsen van de KNHB: ‘Omdat dit programma een aanvulling is op de afspraken die er al zijn met NOS en Ziggo Sport over (live) registratie, kunnen nu nog meer sport- en hockeyfans van tophockey op televisie genieten. Het is uniek dat alle wedstrijden uit de Hoofdklasse hockey op televisie in beeld gaan worden gebracht.’

Ziggo Sport is zonder meerkosten te ontvangen voor alle digitale televisie-abonnees van kabelaar Ziggo op kanaal 14.