Nieuw seizoen De Slimste Mens van start bij KRO-NCRV op NPO 2

Vanavond, maandag 15 juli, gaat er weer een nieuw seizoen van start van de kennisquiz De Slimste Mens bij de KRO-NCRV op NPO 2. De eerste aflevering is vanavond om 20.25 uur te zien.

Jury

Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena van De Slimste Mens.

Kandidaten

In de eerste uitzending nemen SLAM!-dj Bram Krikke, RamBam presentatrice Sophie Frankenmolen en Taarten van Abel presentator Siemon de Jong het op tegen elkaar. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel.

In dit 14e seizoen maken nog veel meer cabaretiers, wetenschappers, acteurs, nieuwsmakers en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen: Eerste Kamerlid Mei Li Vos, zanger Paul de Munnik, programmamaker Danny Ghosen, ANWB-filelezer Heleen de Geest en cabaretier Kees van Amstel.

Talpa

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2.

App

Ook de kijkers thuis kunnen dit seizoen weer meespelen via de speciale app van De Slimste Mens. Meer informatie hierover vind je hier.