Nieuw seizoen ‘De slimste mens’ van start bij KRO-NCRV op NPO 2

Vanavond, maandag 24 juli, gaat er weer een nieuw seizoen van start van de kennisquiz De slimste mens bij de KRO-NCRV op NPO 2. De eerste aflevering is vanavond om 20.25 uur te zien.

Jury

Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena van De slimste mens.

Seizoen

De komende weken moet duidelijk worden wie zich de opvolger van demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff mag noemen. Dijkhoff was de winnaar van de vorige editie van het quizprogramma.

Kandidaten

In de eerste uitzending van dit seizoen spelen 3FM-DJ Domien Verschuuren, ‘Braboneger’/cabaretier Steven Brunswijk en Margriet-columniste Marjan van den Berg. In dit 10e seizoen van De slimste mens spelen onder andere mee: tv-presentator Jochem van Gelder, schrijver/acteur Jon van Eerd, tv-recensent Angela de Jong, Esquire-hoofdredacteur Arno Kantelberg, rapper Brainpower, Edison-winnaar Karsu Dönmez, Dokter Deen-acteur Jelle de Jong, CPNB-directeur Eppo van Nispen en topvoetbalster Daphne Koster.

Talpa

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2 en dit keer voor het tiende seizoen te zien bij de KRO-NCRV.

App

Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers. Ook de app blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads. Meer informatie over het programma en de app vind je hier.

Sociale media: