Nieuw seizoen ‘De Slimste Mens’ van start op NPO 2

Vanavond start een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’ op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het altijd kritische jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie bekende Nederlanders de vragenarena in. In eerdere seizoen van het KRO-NCRV programma bleken onder anderen Pieter Derks, Arjen Lubach, Art Rooijakkers en Owen Schumacher de slimsten te zijn.

Bekende Nederlanders

Deze editie van de Slimste Mens zijn onder andere wijnboer Ilja Gort, cabaretière Sanne Wallis de Vries, zanger Ernst Daniel Smid, sterrenkundige Govert Schilling, politicus Gert-Jan Segers, columniste Ancilla Tilia, presentator Filemon Wesselink, zangeres Ryanne van Dorst en wielrenner Thomas Dekker van de partij. Het programma is gebaseerd op de Vlaamse quiz De ‘Slimste Mens ter Wereld’.

Finale

Vanavond, in de eerste aflevering van dit seizoen, nemen Lone van Roosendaal, muzikant en cabaretier André Manuel en journalist Sander de Kramer nemen het tegen elkaar op in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’. Op 1 januari 2016 wordt de tweehonderdste aflevering van het programma uitgezonden. De finale van dit seizoen staat gepland op vrijdag 22 januari op NPO 2. Dan is bekend wie ‘De Slimste Mens’ is.

Geschiedenis

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2.

App

Er is ook een App beschikbaar zodat er ook thuis kan worden meegespeeld. Meer informatie hierover via: http://www.kro-ncrv.nl/deslimstemens

Video:

Promo ‘De Slimste Mens’

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.