Nieuw seizoen ‘De Slimste Mens’ van start

Vanavond start een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’ op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het altijd kritische jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie bekende Nederlanders de vragenarena in.

In eerdere seizoen van het KRO-NCRV programma bleken onder anderen Arjen Lubach, Art Rooijakkers en Owen Schumacher de slimsten te zijn. Deze zomer zijn onder andere NPO 3FM-dj Sander Hoogendoorn, PowNed-verslaggever Jan Roos, acteur Harry Piekema, programmamaker Maxim Hartment, politica Anges Jongerius en sportjournalist Bert Maalderink van de partij.Het programma is gebaseerd op de Vlaamse quiz De ‘Slimste Mens ter Wereld’.

Finale op 28 augustus

Vanavond om 20.30 uur nemen journalist en presentator Suzanne Bosman, kok Julius Jaspers en columnist en cabaretier Johan Goossens het tegen elkaar op in de eerste aflevering van een nieuw seizoen van ‘De Slimste Mens’. In totaal worden de komende weken er dertig afleveringen uitgezonden op NPO 2. De finale is op vrijdag 28 augustus.

Geschiedenis

Talpa begon in Nederland met het uitzenden van ‘De Slimste Mens’ in 2006. De show werd toen gepresenteerd door Linda de Mol. In het najaar van 2009 werd de quiz uitgezonden op RTL 4 en gepresenteerd door Martijn Krabbé. De Slimste Mens werd in de zomer van 2012 voor het eerst uitgezonden bij de NPO. Sindsdien is het programma uitgegroeid tot een populair programma en een vaste waarde op NPO 2.

App

Er is ook een App beschikbaar zodat er ook thuis kan worden meegespeeld. Meer informatie hierover via: http://www.kro-ncrv.nl/deslimstemens