Nieuw seizoen serie Billions exclusief via Ziggo Movies & Series

Op maandag 18 maart begint het vierde seizoen van de Amerikaanse hitserie Billions. De serie is exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series. Elke maandag wordt er een nieuwe aflevering van het vierde seizoen toegevoegd aan het aanbod, een dag na de uitzending door Showtime in de Verenigde Staten.

Politieke en financiële wereld

De dramaserie over de politieke en financiële wereld van New York draait om twee ijzersterke en bikkelharde figuren: de ambitieuze belegger Bobby Axelrod (Damian Lewis, bekend van o.a. Homeland) en de gewiekste openbaar aanklager Chuck Rhoades (Paul Giamatti). Zij gaan met elkaar de strijd aan om miljarden en gebruiken daarbij al hun slimmigheden, macht en invloed. Een episch en verslavend kat-en-muisspel is het gevolg.

12 afleveringen

Het vierde seizoen van Billions telt, net als de voorgaande drie seizoenen, 12 afleveringen. Vanaf 18 maart wordt elke maandag een nieuwe aflevering aan het Ziggo Movies & Series pakket toegevoegd. De eerste drie seizoenen zijn al volledig en exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series.

Inspiratiebron Wall Street

Wall Street blijft een mysterieuze wereld waarin alleen de sterkste spelers overleven. Die moeten daarom soms een beroep doen op illegale activiteiten. Zo was de jacht van de New Yorkse advocaat Preet Bharara op Wall Street schurken een inspiratiebron voor Billions. Het spel dat hij speelde om geldwolf Steve Cohen te vangen bleek een ideaal startpunt voor deze financiële thrillerreeks..

Een van de drie schrijvers van de serie, journalist Andrew Ross Sorkin, schreef eerder het boek ‘Too Big to Fail’ dat gaat over de financiële crisis in Amerika. Zijn expertise op dit gebied zorgt ervoor dat de conflicten die in de serie uitgevochten worden extra waarheidsgetrouw en geloofwaardig zijn.

Video: