Nieuwe beheersovereenkomst RTBF, RTBF Sat komt terug

RTBFDe Waalse publieke omroep RTBF heeft een nieuwe beheersovereenkomst met de Franstalige Belgische regering afgesproken voor de periode 2013-2017. Opvallend onderdeel van deze overeenkomst is de terugkeer van de in 2010 verdwenen tv-zender RTBF Sat.  Dit bericht de website La Libre Belgique.  RTBF Sat was tot 2010 de internationale satelliet-tvzender van de RTBF. RTBF Sat zond het beste van de RTBF televisieprogrammering uit en was ook te zien bij diverse digitale tv-aanbieders in Nederland. RTBF Sat zal in de loop van 2013 terugkeren maar of de zender dan weer wordt opgenomen in het digitale aanbod van de Nederlandse providers is niet zeker.

 

Meer radiozenders
Naast de terugkeer van RTBF Sat zal ook het aantal radiozender van de RTBF worden uitgebreid. De RTBF gaat onder andere een Jazz-zender, een radiozender voor ouderen en een zender met verkeersinformatie starten. Deze radiozenders zullen in ieder geval te ontvangen zijn via DAB+ en Internet.

Reclame
De limieten voor reclame-omzetten blijven; de derde RTBF-zender (RTBF La Trois) zal zich zonder reclame moeten gaan bedruipen. Per 2015 zal onderbrekende reclame bij films verboden worden. Produktplacementwordt per juli 2013 verboden bij de RTBF.