Nieuwe bezuinigingen bij BBC in aantocht

Er staan forse bezuinigingen op stapel bij de Britse publieke omroep BBC. Zo zal onder meer het sportaanbod bij de BBC worden versoberd. Dit heeft de omroep vandaag bekend gemaakt.

1 miljard euro besparen

“Auntie” moet tot 2022 ongeveer 1 miljard euro gaan besparen. Tegen 2017 moet de Britse omroep meer dan 200 miljoen euro besparen. Ongeveer 70 miljoen euro wordt gevonden door de hiërarchische niveaus te verminderen en het budget voor sportrechten wordt met 50 miljoen euro gekort. De omroep zal ook besparen in komedie, entertainment en diverse kosten. Bij de nieuwsafdeling wil de omroep ook meer dan 70 miljoen euro gaan bezuinigen. Begin juli is al bekend geworden dat de omroep, waar meer dan 20.000 mensen werken, 1.000 arbeidsplaatsen moet schrappen.

“Impact voor publiek beperken”

De directie van de Britse omroep maakte vandaag meer details bekend over de besparingen die alvast tegen 2017 moeten worden doorgevoerd. “De BBC stelt alles in het werk om de impact voor het publiek tot een minimum te beperken, maar het snoeien in de budgetten van programma’s en diensten is onvermijdelijk”, zegt topman Tony Hall.

Sportrechten

Er zal flink bezuinigd worden op de rechten voor sportwedstrijden. Populaire programma’s als Match of the Day zullen volgens topman Tony Hall buiten schot blijven. De omroep verwacht vooral te moeten bezuinigen op kleinere sportrechten.

Red Button

Ook de zogenaamde “red button”-dienst van de omroep staat onder druk van de bezuinigingen. Middels deze dienst kunnen kijkers middels het indrukken van de “rode knop” op de afstandsbediening extra kanalen bekijken van de BBC waarop dikwijls evenementen worden uitgezonden. De BBC gaat een onderzoek doen of deze dienst kan worden wegbezuinigd.

Overzicht bezuinigingen:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.