Nieuwe dramaserie Suspicious Minds bij VPRO

afstandsbedieningVanaf vandaag brengt de VPRO een week lang dagelijks op NPO 3 de nieuwe dramaserie Suspicious Minds van scenarist Daan Windhorst en regisseur Ivo van Aart. De vijfdelige serie speelt zich af op een huisfeest en is een portret van de huidige generatie twintigers. De makers hebben zich voor de serie laten inspireren door zowel hun eigen gênante ervaringen als die van hun vrienden en kennissen. De serie geeft zo een beeld van een generatie, zonder er per se een uitspraak over te doen.

Eén groot feest
Twintigers, in de bloei van hun leven en doodsbang. Twintigers die zich beter voordoen dan ze zijn. Suspicious Minds is een mozaïek-dramaserie die van achter naar voren een avond op een groot huisfeest vertelt. Het laatste uur het eerst. In vijf afleveringen komen er meer dan vijftig personages voorbij. In flarden en fragmenten krijgen we een beeld van hun avond te zien. Soms grappig en vaak schrijnend laat Suspicious Minds de twintiger in zijn ‘natuurlijke habitat’ zien: ladderzat om vier uur ’s nachts.

Alsof je op het feest loopt
Elke scène in de serie staat op zichzelf, als een korte film, en toont een inkijkje in de levens van anderen. Tegelijkertijd lopen er door het feest heen terugkerende verhaallijnen. Daarmee krijgt de serie een structuur die het midden houdt tussen een mozaïekfilm en een sketchserie; alsof je zelf op een feest loopt waar je maar een paar mensen kent. Door deze structuur kent de serie geen duidelijke hoofdrol, want elke tien minuten staat er iemand anders in de spotlight. De cast bestaat onder meer uit: Steyn de Leeuwe (Try Before You Die, Op Sterk Water), Mark Kraan (Penoza III), Denise Aznam (Celblok H), Nina van Koppen (Malaika), Jochum van der Woude (Nova Zembla, Van God Los), Nhung Dam (Villa Achterwerk), Titia Hoogendoorn (Spangas), Jeroen de Man (De Warme Winkel) en Karina Smulders (Toneelgroep Amsterdam).

Eigen ervaringen
De serie is de eerste TV-serie van regisseur Ivo van Aart (25) en scenarist Daan Windhorst (24). Ze hebben zich voor de serie laten inspireren door zowel hun eigen gênante ervaringen als die van hun vrienden en kennissen. De serie geeft zo een beeld van een generatie, zonder er per se een uitspraak over te doen. Regisseur Ivo van Aart: ‘De cast van de serie bestaat uit een nieuwe generatie van steengoede acteurs. Mensen waarvan ik overtuigd ben dat ze over vijf jaar stuk voor stuk grote namen zijn.’

Dagelijks uitgezonden
Suspicious Minds wordt vanaf maandag 17 november een week lang dagelijks uitgezonden om 23.10 op NPO 3.