Nieuwe editie Q-college van start

qmusicVandaag start de vierde editie van het Q-college met ruim 30 nieuwe talenten die de ambitie hebben om radio-DJ te worden. Q-college is hét opleidingsinstituut van Q-music dat talenten de mogelijkheid biedt om praktijk- en theorielessen in radioproductie en mediatraining te volgen. Nieuw DJ-talent krijgt hiermee de unieke kans aangeboden om een plek te veroveren bij de nationale radiozender.

Vandaag zullen de deelnemers starten met een stemtest. Een blinde jury, bestaande uit DJ’s Mattie Valk, Eva Koreman en Martijn Kolkman, zullen aan de hand van de stemtest bepalen of zij door mogen naar de volgende ronde. De volgende ronde is een gesprek met Iwan Reuvekamp, programmadirecteur bij Q-music. De kandidaten die na de stemtest en het gesprek met Iwan Reuvekamp worden geselecteerd, zijn de officiële deelnemers aan het Q-college. Zij gaan een opleidingstraject doorlopen van een aantal weken, waarin alle aspecten van het radio vak aan bod zullen komen.

Eerdere deelnemers aan Q-college hebben inmiddels een vaste plek en bekendheid als DJ weten te verwerven op Q-music, zoals Mattie & Wietze, Eva Koreman, Joep Roelofsen, Erik van Roekel, Koen Hansen, Marieke Elsinga, Michiel Jurrjens, Lars Boelen en Kai Merckx.