Nieuwe lokalo Den Bosch moet voorbeeld Rotterdam volgen

Als het aan de politiek in Den Bosch ligt moet een nieuwe lokale omroep voor die gemeente vooral crossmediaal zijn. Dit is het advies van de commissie maatschappelijke ontwikkeling in Den Bosch.  Begin dit jaar werden de uitzendingen van de vorige lokale omroep, Boschtion, gestaakt. Sindsdien zit de hoofdstad van de provincie Noord-Brabant zonder publieke lokale omroep.

Crossmediaal

Een commissie heeft nu bepaald dat een eventuele nieuwe lokale omroep vooral “crossmediaal” actief moet zijn. Dit betekent in ogen van de commissie dat er minder moet worden uitgezonden via traditionele media als radio en televisie en meer via Internet en andere nieuwe media. Een dergelijke overgang moet volgens de commissie geleidelijk gaan.

Open Rotterdam

Met dit advies lijkt de commissie delen van de strategie te volgen die de lokale omroep van Rotterdam, Open Rotterdam, onlangs ook heeft doorgevoerd. De lokale omroep heeft haar uitzendingen via haar radiokanaal onlangs gestaakt en richt zich nu voornamelijk op video’s en Internet.

Nieuwe omroep

Het is nog niet bekend wie de nieuwe lokale omroep van Den Bosch gaat worden. De discussie daar over volgt later dit jaar. Ook de discussie hoe en met welke middelen de omroep gefinancierd moet worden, wordt later dit jaar gevoerd. Het ziet er dan ook niet naar uit dat de nieuwe lokaal omroep voor Den Bosch al begin 2016 van start kan gaan.
Eerder was al bekend geworden dat in ieder geval drie organisaties graag de opvolger van Boschtion willen worden: Dtv Den Bosch, Atlantis Lokaal en stichting Vladeracken (uit de voormalige gemeente Maasdonk).