Zes nieuwe Nederlandse films op NPO 3

Vanaf aanstaande zondag zijn er wekelijks nieuwe Nederlandse films te zien op de publieke televisiezender NPO 3. De films zijn deze week officieel in première gegaan.

Premiere

Het gaat om de films Hope, Op De Dijk, Fake, De Grote Zwaen, Kamp Holland en Moos. De films worden achtereenvolgens vanaf zondag 24 april wekelijks uitgezonden om 20.25 uur op de publieke televisiezender. De nieuwe ‘Nederlandse films op NPO 3’ zijn speelfilms voor televisie die inspelen op maatschappelijke thema’s.

“Prikkelende manier”

Suzanne Kunzeler, netmanager: “In de films willen we op een prikkelende manier verhalen vertellen over de samenleving. De films zijn ook een mooie kans voor jong talent om kilometers te maken en te leren van ervaren acteurs en makers.”

CoBo

De coproducties van onafhankelijke producenten en publieke omroepen krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project. Voor Jeanine Hage, directeur CoBo, zijn de nieuwe Nederlandse films op NPO 3, voorheen telefilms, als een warm bad: “De Nederlandse films van de publieke omroep staan elk jaar weer voor hoge kwaliteit. De jeugdfilm Rabarber heeft net nog een Emmy gewonnen. Ook de nieuwe serie films is weer veelbelovend.”

Een uitgebreide beschrijving van de films is te vinden op de website van de NPO. Aanstaande zondag, 24 april, is Hope al eerste te zien op NPO 3 om 20.25 uur.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.