Nieuwe programma’s op VRT’s Klara

vrtKlara, de klassieke radiozender van de Vlaamse openbare omroep VRT, zit vanaf september in een nieuw jasje. De radiozender komt in het najaar met 12 nieuwe programma’s en een nieuwe baseline: “Blijf verwonderd”.

Sommige bestaande programma’s krijgen dan weer een andere presentator. Ook in september zal de Klara-luisteraar zijn dag kunnen beginnen met “Espresso”, maar daarna klinkt de zender toch een tikkeltje anders. Eerder was al bekendgemaakt dat nethoofd Chantal Pattyn opnieuw achter de microfoon kruipt met “Pompidou”, een dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst.

Nieuw zijn ook onder meer “Django!” met Heidi Lenaerts en “Klassiek leeft” met Bart Stouten. De andere nieuwe programma’s die vanaf september te horen zijn, zijn “Promenade”, “Maestro”, “Klara live”, “The late night variations”, “Happy hour”, “Klara weekend”, “De liefhebber”, “Iedereen klassiek” en “Valckenaers & Vanhoudt”.

Sommige programma’s krijgen ook een andere presentator of een ander uitzenduur. “Het wordt even wennen, maar we zijn er zeker van dat Klara een plek wordt waar het heel fijn toeven zal zijn”, aldus Chantal Pattyn. (via VRT)