Nieuwe programmering NPO Radio 1 van start

Nieuws- en sportzender NPO Radio 1 gaat vandaag van start met een vernieuwde programmering. Er zijn drie nieuwe programma’s op de radiozender met oude en nieuwe presentatoren.

NOS Radio 1 Journaal

Het ochtendprogramma NOS Radio 1 Journaal krijgt een nieuw geluid. Jurgen van den Berg is de nieuwe presentator van het NOS Radio 1 Journaal. Dit doet hij met een vast team: nieuwslezer en co-host Amber Brantsen, weerman Marco Verhoef, politiek verslaggever Joost Vullings en economisch duider Merel Stikkelorum. Winfried Baijens presenteert op de zaterdagochtenden en is de vaste invaller van Jurgen van den Berg. In het laatste (extra) halfuur blikt Jurgen vooruit op de agenda voor die dag. Het NOS Radio 1 Journaal is elke werkdag te horen tussen 06.00 en 09.30 uur en op zaterdag tussen 07.00 – 08.30 uur.

Nieuws en Co

Het nieuwe programma Nieuws en Co is een coproductie van NOS en NTR en staat – zoals de titel al zegt – voor nieuws en meer. Wetenschap, cultuur en diversiteit krijgen speciale aandacht. In Nieuws en Co is ruimte voor verdieping en verbreding. Lara Rense brengt luisteraars op de hoogte van het nieuws van de dag, maar ook nieuws uit de wereld van wetenschap en cultuur. De uitzending komt niet alleen vanuit de studio in Hilversum; presentatoren Mustafa Marghadi en Petra Possel gaan (afwisselend) het land in op zoek naar bijzondere verhalen. Zij brengen de luisteraars het ‘geluid van de straat’. Tot slot is er voor diverse reportages een samenwerking met de redactie van het televisieprogramma Nieuwsuur (NOS & NTR). Joost Karhof is de vaste vervanger van Lara Rense. Nieuws en Co is elke werkdag te horen tussen 16.00 – 18.30 uur op NPO Radio 1.

Langs de Lijn En Omstreken

Ook start vanavond het nieuwe avondmagazine Langs de Lijn En Omstreken van de NOS en EO. Het radioprogramma biedt de luisteraars van NPO Radio 1 van maandag tot en met vrijdag tussen 20.30 en 23.00 uur een mix van nieuws, (live) sport en persoonlijke gesprekken bij het nieuws met gasten uit onder meer de politiek, sport, cultuur en de media. Op maandagavond bespreekt een sportforum van steeds wisselende sportjournalisten en andere deskundigen het belangrijkste actuele sportnieuws van de achterliggende en de komende week. Op vrijdagavond is er een nieuwsforum van een vast panel, aangevuld met een deskundige.

De presentatie van het programma is voor het leeuwendeel in handen van Renze Klamer, namens de EO, en NOS Sport-presentator Robbert Meeder. Maar ook EO-ers Margje Fikse en Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst en Herman van der Zandt (beiden NOS) zullen met regelmaat te horen zijn. Langs de Lijn En Omstreken is elke werkdag te horen tussen 20.30 en 23.00 uur.

Bureau Buitenland

De VPRO gaat vanaf vandaag dagelijks een uitzending van ‘Bureau Buitenland’ maken op NPO Radio 1. Het programma, dat nu drie keer per week wordt uitgezonden, zal op werkdagen van 20:00 tot 20:30 uur worden uitgezonden. Met ‘Bureau Buitenland’ richt de VPRO zich helemaal op buitenlandjournalistiek. Chris Kijne en Rik Delhaas presenteren het afwisselend.

[textblock style=”1″]De programmering van NPO Radio 1 op werkdagen:
06:00u NOS Radio 1 Journaal (NOS)
09:30u De Ochtend (KRO-NCRV)
12:00u De Nieuws BV (BNN-VARA)
14:00u Radio EenVandaag (AVROTROS)
16:00u Nieuws & Co (NOS/NTR)
18:30u Dit Is De Dag (EO)
19:00u Kunststof (NTR)
20:00u Bureau Buitenland (VPRO)
20:30u Langs De Lijn En Omstreken (NOS/EO)
23:00u Met Het Oog Op Morgen (NOS)
00:00u Nooit Meer Slapen (VPRO)
02:00u Nachtprogrammering op NPO Radio 1[/textblock]

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.