Nieuwe programmering voor VRT Studio Brussel

De Vlaamse openbare radiozender Studio Brussel van de VRT past per 31 augustus haar programmering aan. Blikvanger in de nieuwe programmering is het avondprogramma ‘Zender’.

Avondprogramma ‘Zender’

‘Zender’ zal van maandag tot en met donderdag, elke avond tussen 19 uur en 22 uur te horen zijn op Studio Brussel. Het programma is de opvolger van “Select” van Kirsten Lemaire en wil de nieuwste muziek signaleren, subgenres onderzoeken en in de muzikale actualiteit graven. “Met “Zender” trekken we resoluut de kaart van avontuurlijke muziek”, zegt nethoofd Jan Van Biesen tegenover website deredactie.be. Het programma wordt gemaakt door Joris Lenaerts, Michèle Cuvelier, Amber Meulenijzer, Rik De Bruycker, Karel Decorte, Wouter Vlaeminck en Koen Galle.

Lemaire luistert

Elke zondagavond van 20 uur tot 22 uur zal “Lemaire luistert” op Studio Brussel te horen zijn. Elke week ontvangt presentator Kirsten Lemaire één centrale gast. Die brengt haar of zijn platencollectie mee naar de studio en deelt haar of zijn muzikale passies met Lemaire en de rest van de wereld. “Lemaire luistert” is het antwoord van de VRT-radiozender op het verdwijnen van “Duyster”, het iconische programma van Ayco Duyster dat vijftien jaar lang op zondagavond liep tot het eind juni werd afgevoerd. Op weekdagen zal Lemaire ’s middags ook “Music@work” presenteren. Dat programma werd tot voor kort ook door Ayco Duyster gepresenteerd. Duyster verhuist op haar beurt naar VRT Radio 1, waar ze vanaf september het middagblok zal presenteren.

‘De Nieuwe Lichting 2016’

VRT Studio Brussel gaat opnieuw op zoek naar jong muzikaal talent in het kader van “De nieuwe lichting 2016”, een wedstrijd waarbij de muziekredactie van de VRT-radiozender nieuwe bands op de kaart wil zetten. Vanaf vandaag kunnen bands zich inschrijven voor “De nieuwe lichting 2016”. Uit alle inschrijvingen kiest de muziekredactie van de VRT-radiozender zestig geselecteerden. Die worden in het najaar voorgesteld in “Zender”, het nieuwe muziekprogramma dat op 31 augustus van start gaat. In januari 2016 kiest een professionele jury de finalisten. Uiteindelijk worden drie bands of muzikanten gekroond tot “De nieuwe lichting van Studio Brussel”.

VRT Studio Brussel

VRT Studio Brussel is in Zuid-Nederland te ontvangen via FM en DAB (kanaal 12A), via diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.