Nieuwe radiozender Tukker FM van start in Twente

Vandaag is er in Twente een nieuwe radiozender van start gegaan: Tukker FM. De radiozender maakt gebruik van een frequentie waarop tot op heden RADIONL was te horen. De nieuwe radiozender is dan ook een speciaal regionaal programma gericht op Twente van RADIONL.

Gevarieerde muziekmix

“Tukker FM is de radiozender voor Twente met een zeer gevarieerde muziekmix. Piratenklassiekers, dialectmuziek maar ook hits uit de jaren 60, 70 en 80.”, aldus de radiozender in een persbericht. Daarnaast is er veel aandacht voor nieuws, weer en verkeer. “Met name de verkeersinformatie zal een grote rol spelen op Tukker FM gezien het uitgebreide wegennet van Twente.”, aldus het persbericht. De radiozender heeft als thema: “Van de leu mow’t heb’n“.

FM en DAB+

De radiozender is in Twente te ontvangen via 90,0 MHz en in geheel Oost en Noord-Oost Nederland via DAB+ (kanaal 6B). De radiozender is wereldwijd te ontvangen via Internet. Door de komst van Tukker FM is er een editie van RADIONL verdwenen uit het digitale etherpakket op kanaal 6B. RADIONL blijft in de regio te beluisteren via de 93,3 MHz.

Regiogerichtheid

De frequentie 90,0 MHz (uit De Lutte) hoort bij kavel B29. Voor dit kavel geldt een regiogerichtheidspercentage van 68 procent. Regiogerichtheid is een inhoudelijk criterium waarbij het gaat om programma’s met informatie, cultuur en educatie uit de regio (het FM-bereik).

Naast Tukker FM is het radiobedrijf ook actief met radiozenders als RADIONL, Grunn FM en Frysk FM.

Sociale media:

https://www.facebook.com/tukkerfm/posts/1910574579182426