Nieuwe reeks 2Doc IDFA Primeurs op NPO 2

NPO 2 zendt ook dit jaar 2Doc IDFA Primeurs uit. Primetime, kort nadat deze in première zijn gegaan tijdens IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

2Doc

Dit jaar wordt tijdens IDFA voor het eerst de 2Doc IDFA Award for Dutch Documentary uitgereikt aan de beste Nederlandse documentaire. De winnaar van deze nieuwe prijs wordt gekozen door een driekoppige internationale vakjury. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats op woensdag 27 november.

“Verbondenheid”

Met de 2Doc IDFA Award for Dutch Documentary willen we de verbondenheid tussen 2Doc, IDFA en documentairemakers extra onderstrepen”, zegt Gijs van Beuzekom, netmanager van NPO 2. “Ook willen we nog meer documentaire-liefhebbers aan ons koppelen. Daarvoor starten we in december met een wekelijkse nieuwsbrief, de 2Doc Weekly, waarin we de documentaires van die week op een rij zetten. Die 2Docs zijn dan al vanaf zondag online te zien via NPO Start. Via de 2Doc Weekly wijzen we kijkers ook op documentaires uit ons rijke archief die aansluiten op actuele ontwikkelingen. We verwachten dat onze documentaires zo nog beter door het publiek worden gevonden, online én lineair.

De 2Docs die tijdens IDFA in première gaan, worden vanaf maandag 25 november uitgezonden op NPO 2:

  • Maandag 25 november 20.25 uur,  Rotjochies (VPRO)
  • Dinsdag 26 november 20.25 uur, One Child Nation (EO)
  • Woensdag 27 november 20.25 uur, MS (NTR)
  • Woensdag 27 november 23.00 uur, Advocate (EO)
  • Donderdag 28 november 23.00 uur, #387 (EO

Meer informatie over de documentaires vind je hier.