Nieuwe serie ‘FC Emmen op 1’ van PowNed van start op NPO 1

Vanavond, zaterdag 10 november, om 22.00 uur is op NPO 1 de eerste aflevering te zien van de nieuwe PowNed-serie ‘FC Emmen op 1’.  Presentator Rutger Castricum volgt voetbalclub FC Emmen en haar supporters in het historische eerste jaar dat de club eredivisie speelt.

FC Emmen

In de zesdelige serie FC Emmen op 1 (NPO 1, PowNed) geniet Castricum mee met de trots en de euforie, zien we de veranderingen binnen de club en Emmen en leren we de échte Emmenaar kennen.

Club

In zes afleveringen volgt Rutger Castricum de voetbalclub in de meest brede zin van het woord. Van de voorzitter tot de materiaalman en van de plaatselijke vastgoedmagnaat tot de visboer en de kapper. Maar ook trekken we op met de technische staf en de voetballers – mannen die al sinds jaar en dag Emmen door het bloed hebben stromen. Allemaal mensen die de club op hun eigen manier in het hart hebben gesloten.

Wel en wee

Niet alleen leren we de voetbalclub van binnenuit kennen, ook het wel en wee van de gemeente Emmen en de persoonlijke verhalen komen aan bod. Zo is Klaas onafscheidelijk van zijn FC Emmen-muts, gebreid door zijn vrouw Marietje. Helaas maakt Marietje het allemaal niet meer mee. Zij is met zware Alzheimer in het verzorgingstehuis terecht gekomen. Klaas bewaakt zijn twee liefdes met zijn leven: FC Emmen en Marietje.

“Bijzondere en persoonlijke inkijk”

FC Emmen op 1 geeft een bijzondere en persoonlijke inkijk in het leven van de Emmenaren tijdens hun spannende eerste jaar in de eredivisie. De kijker zal absoluut met ze meeleven – de trots, de clubliefde, de verbroedering.“, aldus Rutger Castricum.

Vanaf 10 november elke zaterdag om 22:00 uur op NPO 1. Elke aflevering duurt 30 minuten.

Sociale media: