Nieuwe talkshow ‘Spraakmakers’ van start op NPO Radio 1

Vanaf vandaag, dinsdag 2 januari, is er op NPO Radio 1 een nieuwe talkshow te horen van de KRO-NCRV: Spraakmakers. Het programma is elke werkdag tussen 9.30 en 11.30 uur te horen onder leiding van Ghislaine Plag.

“Bevlogen gasten”

Tussen 9.30 uur en 11.30 uur zit de studio elke ochtend vol met bevlogen gasten die je anders naar het nieuws laten kijken. Natuurlijk blijven bekende rubrieken zoals Het Mediaforum, de Nationale Nieuwsquiz en Stand.nl een belangrijke rol spelen in het nieuwe programma. En bijzonder is dat luisteraars gaan meedenken over de inhoud van de uitzending.“, aldus omroep KRO-NCRV in een persbericht over het nieuwe radioprogramma ‘Spraakmakers’

“Belangrijke vernieuwing”

Ghislaine Plag over het nieuwe programma: “Dit moet echt een belangrijke vernieuwing worden op NPO Radio 1. We zijn momenteel bezig een grote groep luisteraars aan ons te binden – de Spraakmakers – die ons bestoken met onderwerpen die zij echt belangrijk vinden en waar ze zelf ervaring mee hebben. Allemaal onder het motto ‘vertel me wat je weet, niet alleen wat je vindt’. “.

1op1 met Sven Kockelmann

Tussen 11.30 uur en 12.00 uur lanceert de KRO-NCRV een ander volledig nieuw Radio 1 programma: 1op1, gepresenteerd door Sven Kockelmann. Daarin gaat hij op zijn eigen kritische, maar ook verrassende wijze, in gesprek met een actuele gast.

NPO Radio 1

Nieuws- en sportzender NPO Radio 1 is in heel Nederland te ontvangen via FM, DAB+, alle (digitale) radiopakketten en wereldwijd via Internet.