Nieuwe tv-serie ‘Goud voor Oud’ op TV West

TV West zendt vanaf vandaag, vrijdag 9 juni de gloednieuwe serie ‘Goud voor Oud’ uit. In acht afleveringen laat presentator Johan Overdevest wensen van eenzame ouderen in vervulling gaan. Uit onderzoek van het Ouderenfonds blijkt dat de helft van de Nederlandse ouderen zich regelmatig eenzaam voelt, waarvan zeven procent aangeeft zich extreem eenzaam te voelen.

Eenzame ouderen

In ‘Goud voor Oud’ gaat Johan Overdevest op bezoek bij eenzame ouderen. De mensen vertellen Johan hoe het is om dagen lang alleen thuis te zijn en nauwelijks iemand te spreken. Gelukkig zijn er in de seniorvriendelijke stad Den Haag veel initiatieven die ertoe bijdragen dat ouderen langer vitaal blijven en hun sociale netwerk vergroten. Johan bezorgt de eenzame ouderen een dag om nooit te vergeten en koppelt de senioren vervolgens aan één van deze initiatieven in de stad.

Grijze Koppen

In zijn nieuwe programma start Johan ook zélf een initiatief en gaat een muzikale uitdaging aan. Johan probeert in acht weken tijd een Grijze Koppen Orkest uit de grond te stampen en gaat hiervoor op zoek naar een dirigent, vijftig ouderen, een schoolklas en een fanfare. En dat heeft nog heel wat voeten in de aarde.

Uitzendtijden

Goud voor Oud is vanaf 9 juni elke vrijdag te zien op TV West vanaf 17.00 uur en wordt daarna op elk heel uur herhaald. De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website en de app voor mobiel en tablet. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.