Nieuwe tv-zender SBS wordt ‘gokkanaal’

sbsnederlandDe nieuwe televisiezender die SBS Broadcasting deze week aankondigde wordt volgens het Algemeen Dagblad omgevormd van ‘vrouwenzender’ tot ‘gokzender’.  De gokzender zou het slecht presterende tv-bedrijf van Sanoma en John de Mol aan extra inkomsten moeten helpen aldus het Algemeen Dagblad

De huidige regering wil gokken in de vorm van belspelletjes op televisie met ingang van 2015 weer toestaan, tot die tijd zal de zender van SBS gevuld worden met herhalingen van programma’s en series van vrouwen, zo meldt het dagblad. Het Algemeen Dagblad basseert haar berichtgeving over de gokzender op het Strategisch Plan 2014-2016. SBS hoopt zo ‘een unieke positie’ te hebben ten opzichte van onder andere de nieuwkomers FOX, Netflix en HBO.

Een roulettewiel op het tv-scherm, een vriendelijke presentator die de kijker overhaalt om per telefoon, iPad of afstandsbediening mee te spelen. Maar ook aan poker of belspelletjes kan worden gedacht, aldus het Algemeen Dagblad.

‘Een slimme strategie’, reageert Paul Römer. De oud-directeur van Endemol lanceerde zelf belspelletjes tot ze in 2007 aan banden werden gelegd. ‘Reken maar dat FOX dit ook wil doen. Sport en gokken gaan natuurlijk heel goed samen.’

In 2006 haalde SBS zo nog 12 miljoen euro op. Maar daarna werden de regels voor kansspelen aangescherpt en hield Call TV op te bestaan. De markt voor kansspelen gaat 1 januari 2015 weer open, al gelden er nu strikte regels. Bedrijven kunnen een vergunning aanvragen. In de huidige plannen hoopt de zendergroep met gok-tv in 2 jaar tijd zo’n 19 miljoen euro binnen te halen, aldus het AD.