Nieuwe verbetervoorstellen FM-netwerken ingediend bij AT

agentschaptelecomBij het Agentschap Telecom zijn wederom nieuwe voorstellen voor netverbetering van de zogenaamde “paarse gebieden” ingediend. Het gaat dit keer om  verbetervoorstellen voor het zenderpark van 100 % NL, Slam!FM, BNR Nieuwsradio, Puur NL, Simone FM, Fresh FM, Radio Decibel en RadioNL.

De voorstellen die begin augustus zijn ingediend hebben in een aantal gevallen al de zogenaamde “basischeck” doorlopen en gaan nu volgende fase in. Op het voorstel van Radio Continu voor een aanpassing van de zender in Hoogezand is een reactie binnengekomen van Radio Noord bij het Agentschap Telecom.

De voorstellen zijn ingediend naar aanleiding van de “Gedragslijn netverbetering FM-omroepband” die onlangs door het Agentschap Telecom is opgesteld. Met deze gedragslijn kunnen vergunninghouders voorstellen indienen voor het verbeteren van het eigen FM-net en wordt extra bescherming gerealiseerd voor het bereik van de diverse FM-zenders. Deze bescherming is vooral gericht op de randen van een verzorgingsgebied van een FM-zender (de zogenaamde “paarse gebieden” ).

De nieuw ingediende voorstellen hebben betrekking op het FM-netwerk van 100 % NL, Slam!FM, BNR Nieuwsradio, Puur NL, Simone FM, Fresh FM, Radio Decibel en RadioNL. Zo wil 100 % NL (Radiocorp) de zender op 88,3 MHz verplaatsen van Den Helder naar Wieringermeer. Zenderexploitant Broadcast Partners heeft voor BNR Nieuwsradio een voorstel ingediend voor het verhogen van het vermogen van de zender in Lochem (100,2 MHz) van 12KW naar 20KW.

Nadat vorige week Radio Veronica een voorstel indiende bij het Agentschap Telecom voor een steunzender in Vianen (103,4 MHz) heeft Fresh FM nu een zelfde verzoek ingediend bij het Agentschap Telecom. Fresh FM is al actief in Utrecht met een steunzender op 103,4 MHz.

Alle voorstellen en de voortgang hiervan zijn te volgen via de website van het Agentschap Telecom: http://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/media-en-omroepen/gedragslijn-netverbetering-fm/voorstellen-netverbetering